🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Отваряне на Кундалини

Отваряне на Кундалини

  1. Отваряне на Кундалини
  2. Енергийни канали
  3. Движение на Кундалини
  4. Рейки и енергийните канали
  5. Жизнената енергия
  6. Първо упражнение за отваряне на кундалини
  7. Второ упражнение за отваряне на кундалини

Движение на Кундалини

В Индия науката за придвижване на ки или прана по тези енергийни канали се нарича отваряне на кундалини, но както в самата Индия, така и в Тибет съществуват и други имена и научни системи. В азиатските страни дисциплината се нарича чакрата на корена към чакрата на короната. Щом Шакти и Шива се срещнат при короната, очаква се енергията да се освободи през Короната или да се върне по пътя, по който е дошла. В Азия на низходящото движение се обръща същото внимание, каквото и на възходящото. Резултатът е по-малко отрицателни симптоми вследствие на нахлуващото надолу по-голямо количество енергия, отколкото тялото може да понесе.

Неразбудената Кундалини почива в основата на гръбнака, свита в спираловидна змийска форма. Тя е Кундалини Шакти - енергийното съзнание. Когато се събуди, тя се издига по Сушумна през чакрите, за да се съедини над чакрата на Короната с Шива - чистото съзнание. Това съединяване се описва като блаженство и е трансцендентиране на тялото и сливане на Земята с Небесата. За тантристите това е сливане с Богинята и с единството на всичко живо. Дуализмът на земното ниво се преодолява в блаженството на сливането и единението - „Каквото Горе, такова Долу".

 В Ци Гун, където движението на енергията е кръгово, а не само възходящо, целта е пълноценното оползотворяване на жизнената енергия за здраве и дълголетие. Духовното пробуждане идва по-късно. Твърди се, че всекидневното осъществяване на енергийния цикъл лекува почти всички болести, защото разчиства блокираната енергия и слабостите навсякъде в тялото и влива ки във всички органи. Ци Гун работи с Възпроизводствения и Управляващия канал (Ида и Пингала), а не с централния Сушумна, върху който се съсредоточават в Индия. Кръговото движение води до заземяване в края на всеки сеанс, вместо да позволява силен приток на ки в горните чакри. Така се предотвратяват „прегряването на мозъка", емоционалните проблеми и халюцинациите, и се подсигурява предпазващ клапан, липсващ при Сушумна. При провеждането на енергията през два противоположно насочени канала, цялата излишна енергия благополучно се заземява или освобождава.

Рейтинг:

Отзиви

Какво ще кажете за огнения саламандър, малкия дракон, или змияогън
Хора, информация има вече прочетете някоя Стара книга не се ровете само в интернет и да вярвате на всичко, Рейки е енергия на вселената, която ние практикуващите ученици използваме за да лекуваме другите и себе си, защото сме посветени от някой учител. Не е против нито една религия дори е в синхрон с цялото пространство и всяко живо същество било то животно или растение, човешко същество . Да книгите са написани по късно ама тази енергия съществува преди всичко и преди всички....
Yana Yankova
Излагации, ,излагаш се ... При АДВЕНТИСТИТЕ няма икони ,но се водят религиозна църква
Vie,sichkite,uligofteni.si iZberete po,ednoo darvo I se besetee.dase izchistite.
Явно , само майстри пишат тук и хора с опит :) Сайта е хубав и има много верни неща в него. Второ , как е започнало Рейки и какво е ,малко хора знаят. Натрупайте опит и познание и после коментирайте. Микао Усуй е разпространил системата Рейки Шики риохо. А в самото Рейки са заложени принципите на Бушидо. Рейки е един вид система за себепознание,развитие и лечение. Системата е много балансирана и бесопасна за работа. А Кундалини е вашата сексуална енергия , нищо друго. Не ви съветвам да я будите и ползвате ,без с вас да работи някой опитен и разбиращ.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...