Назад до Отваряне на Кундалини

Отваряне на Кундалини

  1. Отваряне на Кундалини
  2. Енергийни канали
  3. Движение на Кундалини
  4. Рейки и енергийните канали
  5. Жизнената енергия
  6. Първо упражнение за отваряне на кундалини
  7. Второ упражнение за отваряне на кундалини

Жизнената енергия

Достъпът до жизнената сила (ки) се постига по нови начини чрез древни методи и Рейки е едно от средствата й за преобразяване на човечеството. Има поговорка, която гласи: „Няма нищо ново под слънцето". Ние се връщаме към корените си и към древните методи като средство за превръщането ни в съвременни хора. Възстановяването на човешката ДНК и желанието да получим обратно наследството си като светлинни същества, е почти метафора за Рейки. Връщането на Рейки на всеки човек на тази планета, който пожелае да се отвори и да я използва, е възстановяване на съставената от дванадесет нишки ДНК и на загубената ки/Светлина/информация.

Сега Западът за първи път открива някои древни езотерични системи - системи за канализиране на енергия. Правилата на секретността и мистификацията за първи път се пренебрегват заради нарасналата нужда на хората и планетата от лечение. Ученията на Уика, индуистките и будистките учения, ранното християнство на Свитъците от Мъртво море, методите на кундалини, тантристката медитация и азиатската система Ци Гун отново са достъпни за всеки, пожелал да ги прочете и разбере. Тъй като в съвременния свят книгите и телевизията са изместили устната традиция, а корените на културата бързо се унищожават, подобно отваряне е необходимо за оцеляването на учението. Земните жители трябва отново да се одухотворят, за да се внесе в живота им смисъл и цел. Одухотворяването означава да спасим Земята, да възстановим целостта на своята ДНК и да научим кои сме всъщност.

Рейки играе съществена роля в този процес. Лечебната система свързва хората с тяхната Земна или Небесна ки (връзката им със Земята и звездите) и отново отключва способности, забравени от хората в продължение на много векове. Да проумееш природата на тези способности - какво представляват и как и защо се появяват - означава да проумееш природата на жизнената сила. Предявяването на правата ни за древните енергийни методи и адаптирането им към новото време и култура е ключът към Рейки, а Рейки е ключът към универсалното им разпространение на Земята. Никой друг метод за работа с ки и светлинната/информационната/енергийната система на тялото не е толкова лесен и прост. За другите дисциплини са необходими години на обучение и практика; Рейки изисква само настройка.

Преди сто години може и да не е било важно да се знае какво точно извършват в тялото настройката Рейки и енергията, но днес това е наложително. Благодарение на ки-енергийните канали, ние възстановяваме липсващите нишки на ДНК, както и връзката душа-ум-тяло. След като научим как и защо, ние полагаме основата за по-нататъшно познание. Макар че част от магията и красотата на учението Рейки се дължи на простотата, информацията (ки/Светлина) трябва да бъде достъпна за всеки, който желае да я разбере. В тази глава ще направя всичко по силите си да представя информацията така, както я разбирам.

Първото понятие е циркулирането на ки в тялото. Ки е жизнената енергия, наричана прана в Индия и ци - в Китай. Според Кундалини Йога (от Индия) прана означава „дъх", но се дефинира и като „енергийно тяло, служещо като носител на съзнание". Съзнанието е онази одушевяваща сила, без която не може да има живот. В традициите на Йога прана винаги се символизира от Богинята Майка, наречена Шакти-Кундалини, женската същност на съществуванието, която ражда съзнанието във форма. Изучаването на движението на Шакти-Кундалини в тялото се нарича Кундалини Йога, а използването на дишането за регулирането на прана се нарича Пранаяма Йога. Тантра Йога е друг метод за работа с прана/ки-енергийните канали.

В Азия Шакти-Кундалини е Ин-принципът, представляван от Земната ци. В Япония и Китай движението на прана или ки е обвързано с намерението - идеята, че телесната ки може да се регулира и задвижва чрез силата на ума. Според будизма умът е създал реалността от Пустотата. В „Рейки" „Ки" е Богинята на съзнанието, жизнената енергия и свързващото звено между физическото, енергийното и духовното тяло. Лечителят Рейки изразява намерението си за задвижване на ки, като полага ръце, за да лекува - това активира енергията. Предаването на настройките Рейки изисква по-целенасочено и съзнателно намерение.

Ки идва от Небесата и Земята и е съживяващата  сила  на Творението. Освен с Небесна и Земна ки, всички хора са родени и с Първоначална ки - жизнената сила, заложена в нас при зачатието. Докато Земната и Небесната ки влизат в тялото отвън, Първоначалната ки е вътрешна и е складирана в областта между пъпа и коренната чакра, пред бъбреците (Врата на живота), в центъра на тялото. Хара е японското название на това „складово пространство". В Китай то се нарича Троен нагревател (троен енергизатор), а в Индия - Сакрален център.

Рейтинг:

Свързани продукти

Отзиви

Какво ще кажете за огнения саламандър, малкия дракон, или змияогън
Хора, информация има вече прочетете някоя Стара книга не се ровете само в интернет и да вярвате на всичко, Рейки е енергия на вселената, която ние практикуващите ученици използваме за да лекуваме другите и себе си, защото сме посветени от някой учител. Не е против нито една религия дори е в синхрон с цялото пространство и всяко живо същество било то животно или растение, човешко същество . Да книгите са написани по късно ама тази енергия съществува преди всичко и преди всички....
Yana Yankova
Излагации, ,излагаш се ... При АДВЕНТИСТИТЕ няма икони ,но се водят религиозна църква
Vie,sichkite,uligofteni.si iZberete po,ednoo darvo I se besetee.dase izchistite.
Явно , само майстри пишат тук и хора с опит :) Сайта е хубав и има много верни неща в него. Второ , как е започнало Рейки и какво е ,малко хора знаят. Натрупайте опит и познание и после коментирайте. Микао Усуй е разпространил системата Рейки Шики риохо. А в самото Рейки са заложени принципите на Бушидо. Рейки е един вид система за себепознание,развитие и лечение. Системата е много балансирана и бесопасна за работа. А Кундалини е вашата сексуална енергия , нищо друго. Не ви съветвам да я будите и ползвате ,без с вас да работи някой опитен и разбиращ.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...