Назад до Отваряне на Кундалини

Отваряне на Кундалини

  1. Отваряне на Кундалини
  2. Енергийни канали
  3. Движение на Кундалини
  4. Рейки и енергийните канали
  5. Жизнената енергия
  6. Първо упражнение за отваряне на кундалини
  7. Второ упражнение за отваряне на кундалини

Енергийни канали

Енергийни каналиИ Азия, и Индия описват енергийните канали, през които ки (или прана или чакрите като вкоренени в централна енергийна линия (Сушумна) на ефирния двойник и енергията на тази линия се повтаря върху останалите тела. Върху всяко от телата съществува система от чакри - върху ефирния двойник, върху емоционалното тяло и върху умственото и духовното равнище.

В Китай смятат двата канала за основен ствол на акупунктурните меридиани. От тях тръгват всички големи и малки акупунктурни линии, които в Индия се наричат нади. Това са нервните канали на ефирното тяло и те достигат до физическото равнище. По-нататъшно разклонение на надите е физическата централна нервна система, автономната система на тялото. Меридианите или каналите на нервната система завършват в Секецу (японска дума), рефлективната точка на дланите и стъпалата. Тази мрежа от разклоняващи се канали е мост между ефирния двойник и физическото тяло, както и между ефирния двойник и по-висшите вибрационни тела. Представете си я като разклоняващо се дърво и тя се превръща в познатото Дърво на живота - символ, използван в много страни.

В Индия трите основни канала се наричат кундалини и по принцип се смята, че се намират върху ефирния двойник. Големият централен канал, преминаващ вертикално през тялото, по гръбначния стълб от короната до чакрата на корена, се нарича Сушумна. Той е връзката между енергиите на Земята и Вселената и носи неутрален енергиен заряд. На физическо равнище това е гръбначният мозък и централната нервна система. На равнището на ефирния двойник чакрите са разположени по линията Сушумна. В Индия двата противоположно насочени канали са известни като Ида и Пингала или понякога като Шакти и Шива. Те се извиват покрай Сушумна, а енергиите се пресичат в точките между чакрите. Ида е женска и се движи надолу в предната част на тялото, докато Пингала е мъжка и върви нагоре покрай гръбнака.

Линия ХараВ Китай, Япония и други азиатски страни на трите канала са дадени различни имена и приоритети, но описваните понятия са същите. Централният канал, с фокуса върху позицията му извън физическото равнище и равнището на ефирния двойник, е линията Хара в Япония. Двете енергийни линии, по една от двете му страни, се наричат Възпроизводствен (или Функционален) канал и Управляващ канал. Това са големите централни канали, наречени Ида и Пингала в Индия. Възпроизводственият канал е женски (Ин) и има отрицателен енергиен заряд. Започва от перинеума или точката Хуи Ин (повече за това по-късно) и се движи нагоре през предната част на тялото, за да завърши точно под долната устна. Управляващият канал е мъжки (Ян) и носи противоположния положителен заряд. Той също започва при перинеума (физически между гениталиите и ануса) и се движи нагоре по задната част на тялото покрай гръбначния мозък. Завършва на върха на горната устна.

Докато в Индия енергийните точки по централния канал са известни като чакри (ефирен двойник), в Азия ключовите акупунктурни точки са разположени по двата централни енергийни канала. Чакрите се омаловажават и се смятат за второстепенни центрове. Вероятно това се дължи на факта, че не се отдава такова голямо значение на каналите на ефирния двойник, където са разположени чакрите, а на по-дълбоката линия Хара. Азиатските ключови акупунктурни точки съответстват на местата между чакрите, където се кръстосват Възпроизводственият и Управляващият канал (Ида и Пингала), придвижвайки ки. Тези точки са заедно с централния канал (Сушумна на Хара равнището) формират линията Хара. И двете системи описват движението на ки или прана като спираловидно, с конфигурация, напомняща молекулата на живота ДНК.

Рейтинг:
3.0/5 на базата на 1 оценка

Свързани продукти

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ТАМЯН 10 мл., СТИКС НАТЮРКОЗМЕТИК
53.10
лв
47.79
лв
Промоция -10% Изненада при поръчка над 60 лв.

Отзиви

Какво ще кажете за огнения саламандър, малкия дракон, или змияогън
Хора, информация има вече прочетете някоя Стара книга не се ровете само в интернет и да вярвате на всичко, Рейки е енергия на вселената, която ние практикуващите ученици използваме за да лекуваме другите и себе си, защото сме посветени от някой учител. Не е против нито една религия дори е в синхрон с цялото пространство и всяко живо същество било то животно или растение, човешко същество . Да книгите са написани по късно ама тази енергия съществува преди всичко и преди всички....
Yana Yankova
Излагации, ,излагаш се ... При АДВЕНТИСТИТЕ няма икони ,но се водят религиозна църква
Vie,sichkite,uligofteni.si iZberete po,ednoo darvo I se besetee.dase izchistite.
Явно , само майстри пишат тук и хора с опит :) Сайта е хубав и има много верни неща в него. Второ , как е започнало Рейки и какво е ,малко хора знаят. Натрупайте опит и познание и после коментирайте. Микао Усуй е разпространил системата Рейки Шики риохо. А в самото Рейки са заложени принципите на Бушидо. Рейки е един вид система за себепознание,развитие и лечение. Системата е много балансирана и бесопасна за работа. А Кундалини е вашата сексуална енергия , нищо друго. Не ви съветвам да я будите и ползвате ,без с вас да работи някой опитен и разбиращ.
Коментирай
loading...