Назад до Рейки II

Събуждане на Кундалини с три лесни стъпки

Много хора искат да научат как да събудят своята Кундалини. Има много техники за събуждане на Кундалини, но повечето от тях са пазени в тайнаот учителите и се разкриват само когато ученикът е готов.
Ще ви представим една много мощна техника за събуждане на Кундалини, базирана на техниката за изпълнение на Крия йога. Тази техника не само ще събуди енергията Кундалини, но и ще подобри вашето здравословно състояние, премахвайки всичкото нещастие и стрес от живота ви.
Техниката Крия за събуждане на Кундалини е може би един от най-лесните начини за навлизане в блаженото състояние на медитация. Нарича се още „пречистваща техника”, тъй като пречиства енергийните канали на тялото и позволява повече енергия или Шакти да се движи през тях.

Техниката може да бъде структурирана в три отделни части:

Първата част на техниката за събуждане на Кундалини е да се съсредоточите върху дъха си, започвайки от основата на гръбнака, нагоре по целия гръбначен стълб, чак до горната част на главата. Това трябва да става по време на вдишването. Вдишвайки измествайте фокуса си от основата на гръбнака до горната част на главата. Не е нужно да си представяте нещо конкретно. Упражнението не е въпрос на въображение, а на фокус. Фокусирайте се върху това как дъха ви преминава нагоре през целия гръбначен стълб и достига до върха на главата.
Фокусът трябва да бъде естествено и леко постигнат, не е нужно да насилвате нещата. Просто нежно оставете енергията да се движи в тази посока. Съсредоточете енергията нагоре, но позволете на енергията Кундалини да се движи сама, без допълнителна сила.
Може да ви изглежда странно, че трябва да съсредоточите дъха си на място откъдето той не минава, но това е много ефективно. Дъхът е енергията „Прана” и чрез фокусирането му върху определено място, енергията се пренася към тази област.
След като практикувате това известно време ще започнете да усещате как енергията се покачва. В началото усещането ще бъде едвам доловимо, но с течение на времето ще започнете да усещате едно много блажено чувство. Усещането е подобно на това при оргазъм. Един прилив от блаженство започва да се движи нагоре по гръбначния стълб.

Втората част на техниката за събуждане на Кундалини е да придвижите дъха си надолу и напред, докато издишате.
Издишайки преместете дъха от върха на главата към Третото око (разположено между веждите), след това към гърлото  и след това към сърдечната чакра, разположена в центъра на гърдите.
Спрете дъха си в центъра на гърдите и след това отново вдишайте от основата на гръбнака, повтаряйки целия процес нагоре.

Третата част от техниката за събуждане на Кундалини е събуждането на енергията. Тука вече имате нужда от помощта на някой просветен учител. Той трябва да ви даде „Шактипад”, действително събуждане на вашата Кундалини. Това може да стане чрез докосване, пеене или просто като фокусира енергията си върху вас.
Можете и сам да събудите Кундалини с помощта на една много лесна, но важна техника. Трябва тихо да повтаряте името на просветен учител, гуру или светец с който се чувствате свързан, независимо дали го познавате лично. Ако вярвате в определена религия може да повтаряте името на светец от тази религия. В противен случай изберете името на някой просветен учител на когото се възхищавате.
Можете да повтаряте името докато вдишвате и издишвате. По този начин приемате енергията Шакти на това върху което сте се фокусирали. Затова повтарянето на тези имена ще ви отведе до тяхната енергия и състояние на блаженство. Тази техника е известна от хиляди години и все още се използва днес, защото е много ефективна.

Рейтинг:
3.9/5 на базата на 25 оценки

Отзиви

Кирето
Хората които пишат простотйй явно спът и са заседнали в измамния свят в които са израснали ,кундалини е част от нас която трябва да пробудим ,но да го обясняваш на тия грозно пишещите фаида нема баце
Аз обмислям да отключа своето Кундалини, дано не получа някой друг страничен ефект /не прочетох цялата листовка/
Какви са тези коментари.. Дори не вярвах, че мога да коментирам.
От смях
Рева
Виж още отзиви
Коментирай
loading...