Назад до Лечение от разстояние

Лечение от разстояние

  1. Лечение от разстояние
  2. Подход на лечението - визуализация
  3. Рейки методи за лечение от разстояние
  4. Други техники за лечение от разстояние

Други техники за лечение от разстояние

Всеки, който извършва психическо лечение, има собствени методи. Няма двама души, които визуализират по един и същи начин, и всички методи са правилни. Необходимата за визуализиране и медитиране концентрация отначало се постига бавно, но с практика се развива устойчиво. Умението е като упражняване на мускул - колкото повече го използваш, толкова по-силен става. Съветвам новите Рейки II да правят тези лечения нощем. Накрая ще успявате да се потопите в медитативното състояние навсякъде и да осъществявате леченията дори в автобуса. Колкото повече се упражнявате, толкова по-дълбоко става медитативното състояние - най-добре е да не го правите, докато шофирате.

Простият процес на визуализиране или концентриране върху човека, като му изпращате светлина или символите Рейки и го виждате оздравял и след това се връщате в настоящето, има дълбоко въздействие. Осъщественото по този начин лечение може да бъде също толкова ефикасно като сеанс чрез полагане на ръце, но отнема секунди, вместо повече от час. Все пак имайте предвид, че направеното от това умствено равнище лечение има по-силен ефект върху емоционалното и умственото тяло на получателя, отколкото върху физическото му тяло. Енергията от тези равнища се филтрира надолу към физическото ниво, но не е съсредоточена там. При подобно лечение може да мине известно време (обикновено от няколко минути до няколко часа), преди да се появи резултат при физическата болка. Междувременно, макар че лечението достига до първоизточника на болестта, все пак може да се наложи полагане на ръце.

Човекът, получаващ лечение от разстояние, независимо дали го знае на съзнателно равнище или не, вероятно ще усети какво става. Ако е с физическо съзнание и е достатъчно отворен за енергията, той може да осъзнае точно какво сте направили и по кое време. Възможно е да не го съзнава напълно, но по време на лечението да си помисли за изпращащия енергията. Може изведнъж да се изпълни с покой, да види цвят или да се почувства по-добре. Болката в ухото може да изчезне в хода на лечението и повече да не се върне. Когато започнете да се занимавате с лечение от разстояние, възможно е отначало да си мислите, че „просто си въобразявате" - че сте си измислили всичко. Няколко потвърждения бързо ще прогонят съмненията ви и ще ви изпълнят с голямо уважение към процедурата.

Символите Рейки усилват ефикасността и увеличават мощта неимоверно много. Всеки метод на лечение от разстояние, който използвате, е положителен. Продължавайте да си служите с него. Просто добавете символите Рейки и той ще се превърне в лечение Рейки. Психическите методи на лечение могат да бъдат прости - като създаването на рози, или далеч по-сложни. Помолете да видите чакрите на болния и може да осъществите лечението чрез отблокирането и хармонизирането им. Ако чакрата се е разместила, върнете я на мястото й. Ако е „замърсена", почистете я - представете си измиване на прозорец. Ако е счупена, използвайте силно лепило. Ако нещо запушва някой център, махнете „тапата". Добавете символите Рейки към всеки център, особено Сей-Хе-Ки, и наблюдавайте как изчистват чакрите една след друга.

По същия начин някои лечители „виждат" анатомично и оправят увреденото, използвайки метафори, подобни на горепосочените. Ако получателят има рана, представете си игла и конец и я зашийте. Ако има счупена кост, опитайте с "Лепенката на Богинята". Метафорите работят толкова добре, колкото и въображаемата хирургична операция - визуализираното се реализира. Внимавайте да си представяте само положителни неща; представата за благополучие в края на сеанса е предпазна мярка. И отново - използвайте символите Рейки над болезнени или болни места и те ще насочат енергията за излекуване на болестта.

По време на лечение от разстояние бъдете възприемчиви за онова, което виждате - понякога нещата са различни от онова, което лечителят е очаквал да лекува. Например, при лечението на главоболие, символите може да полетят право към корема на болния. Енергията знае къде е необходима, оставете я да отиде там, без дa я ограничавате. Лекувайте човека, а не болестта му, като насочите сеанса към Джейн, а не към главоболието на Джейн. Това позволява на енергията да повлияе по възможно най-благотворния начин.

След като лечението приключи, върнете се в настоящето и забравете за сеанса. Размишленията за него задържат енергията при лечителя, вместо да се освободи, за да отиде при получателя. Както при преките сеанси, преценете необходимата честота на леченията от разстояние според сериозността на положението. При прости проблеми като главоболието или болката в ухото един може да е достатъчен. При по-сериозни заболявания повтаряйте лечението през няколко минути, но между сеансите освобождавайте енергията. Едно или две лечения дневно обикновено са достатъчни за повечето по-леки състояния.

Чрез използването на Хон-Ша-Зе-Шо-Нен можете да програмирате лечението да се повтаря толкова често, колкото искате. Можете да му кажете да се повтаря през определени интервали (на всеки час или два пъти дневно през дванадесет часа). Но го подновявайте, като повтаряте сеанса от разстояние поне веднъж на ден. Когато молите Рейки да се повтаря, поставете граница. Програмирайте лечението да се повтаря дотогава, докато човекът се нуждае от него или докато бъде постигната определена цел, иначе ще се повтаря безкрай, без да е необходимо.

Тези техники на лечение могат да се използват и когато човекът присъства физически. Проведете сеанса, седейки в другия край на стаята в случаите, когато лечението чрез полагане на ръце е неподходящо или няма Време за пълен сеанс. Използвайте го, когато докосването ще причини болка, например - при изгаряния или когато съществува риск от инфекция за пациента или за лечителя. Правете го за спящи животни, когато животното няма да приеме лечение чрез полагане на ръце. Методът е подходящ при диви или при селскостопански животни. Същите техники могат да се използват и при самолечение - вместо да си представяте някой друг, при медитацията си представете себе си.

Рейтинг:
4.5/5 на базата на 4 оценки

Отзиви

Коментирай
loading...