Назад до Виждане и разчитане на аурата

Усещане на фините енергии

Чрез това упражнение вие просто развивате чувствителността си към фините еманации, които заобикалят физическото ви тяло. Можете да изпълнявате това упражнение самостоятелно, както и да го адаптирате за практикуване с някой ваш приятел.

Дланите ви са области, в които степента на енергийна активност е по-голяма. По цялото ви тяло има доста подобни области. Седем от тези области са свързани с традиционната система на чакрите. Енергийните излъчвания в тези области от тялото са по-силни. Но дланите ви могат да станат твърде сензитивни спрямо фините енергии, които заобикалят вашето тяло. Те могат да бъдат използвани за долавяне на тази енергия, както и за насочването й. Именно тази им способност е била известна като "кралско докосване" - полагането на дланите за етерно или терапевтично докосване с цел лекуване.

Вие ще започнете своите упражнения с дланите си, тъй като те са най-достъпното средство за установяване на фините енергии на аурата. Когато повишавате сензитивността на някой аспект от себе си, вие повишавате чувствителността и на други области.

  1. Започнете със заемането на удобно седнало положение. Предварителното изпълняване на релаксиращо упражнение ще ви помогне за това.
  2. Потрийте енергично дланите на ръцете си в продължение на 15 до 30 секунди. Това триене спомага за активиране на цялостната им чувствителност.               
  3. Протегнете ръцете си напред - на около 30-45 см пред себе си, с обърнати една към друга длани. Нека между дланите ви да има около 60 см разстояние.
  4. Бавно доближете дланите си една към друга. Съберете ги толкова близо една до друга, колкото можете, но без те да се докосват.
  5. Отдалечете ги бавно една от друга - на разстояние от около 15 см помежду им. Бавно повторете отново това приближаващо и отдалечаващо движение. Нека то бъде бавно, равномерно и отмерено.
  6. Докато изпълнявате това упражнение, обърнете внимание на това, което усещате или чувствате с дланите си. Може да изпитате усещане за повишаващото се налягане или натиск. Може да почувствате нещо друго. Възможно е да усетите триене, сърбеж, гъдел или някаква плътност между тях. Може да усетите дори пулсиране.
  7. Отделете няколко минути, за да определите какво точно усещате. Не се безпокойте дали само си въобразявате това, или не. Не се безпокойте, че това усещане може да бъде нещо различно от усещането, което други са имали. Всичко е наред. Помнете, че вие имате своя собствена уникална аурична честота и поради това можете да чувствате различно нещата. Само това, което вие изпитвате, е от значение.
  8. Това упражнение подпомага развиването на концентрацията. То ви помага и да разберете, че енергийното ви поле не стига само до нивото на кожата. Може да решите да отразите в тетрадка своите впечатления и усещания по време на упражнението, така че по-късно да ги сравните с нещата, които ще изпитате при бъдещите си практики. Това ще ви помогне да определите своя прогрес при възприемането и долавянето на фините енергии около тялото.
  9. Усещане енергия на другата ръкаСлед като веднъж вече сте усъвършенствали горното упражнение, вие ще пожелаете да направите стъпка напред. Оголете по-слабата си ръка. Задръжте по-силната си ръка на около 15 сантиметра над оголената си ръка.
  10. Бавно приближете дланта си към оголената си ръка. Обърнете внимание на всичко, което чувствате. Колко близко я доближихте до оголената си ръка, преди да почувствате енергията й? Помнете, че усещането може да бъде чувство за натиск, топлина, хлад, плътност и други. То може много да напомня за усещането, което изпитахте при доближаването на дланите. То може да не бъде толкова силно, но вие трябва да успеете да го усетите. Помнете, че повторно пробуждате способността си съзнателно да долавяте фините енергии около вас.
Рейтинг:
4.0/5 на базата на 10 оценки

Отзиви

аз контролирам привличане и отдълечаванеи сменям полюсите ,
Чуствам налягане между ръцете когато ги прилижавам от разтяние. Когато дищам чувствам движението на аурата около тялото си. При желание мога да дишам с различни части на аурата ми - например със стъпала, друг път с главата.
Хахахааха
Аз мисля че усещате мозъчно изкривяване на съзнанието си :D! Ето един по забавен тест удряте си двете ръце със чукът и правите опита ще осетите уникална болка и подуването после ;) ! Мислите ли със главата си или сте просто овце :Х , нормално че ще има топлина и други неща нарича се статично превличането :D
Ани
Анонимен номер 7 и 11, и аз чувствам нещо като магнетизъм. Когато си доближа ръцете ги чувствам като два еднакви полюса на магнит, които се отблъскват. Вкъщи обичамда си играяс магнитите и като се отбъскват отиват на страни и пак се привличат. Точно това става и с моите ръце. И при вас ли е така?
петя жекова
Аз усещом че ми се парди
Виж още отзиви
Коментирай
loading...