🎁 Подаръчен комплект за ❤️ СВЕТИ ВАЛЕНТИН ❤️
Назад до Виждане и разчитане на аурата

Най-добрите условия за виждане на аурата

Дори и след всички научни потвърждения, все още има хора, които се съмняват, че могат да видят аурата. На тези препоръчваме едно упражнение, което помага за доказването на съществуването на аурата, както и на способността ви да я видите. Легнете по гръб на открита затревена площ през някой топъл и безоблачен ден. Докато лежите, погледнете към някои далечни дървета. Нека очите ви преминат от основата до върха на короните им. Вгледайте се в границата между върховете им и синьото небе. Не се втренчвайте. Просто релаксирайте. Опитайте се да обхванете с поглед наведнъж колкото се може повече от небето. Оставете се да релаксирате спокойно, като че ли мечтаете, взирайки се в нищото.

Когато направите това, ще забележите лека мъгла, омара, която се намира около очертанията на върховете на дърветата на фона на синьото небе. Това ще бъде неопределен прозрачен цвят, по-светъл от синьото небе около него. Той очертава границите на дърветата на фона на небето. Това явление е най-силно забележимо през пролетта, когато жизнените сокове на дърветата са активизирани и те отново растат и енергията им тече от корените към клоните. Това е част от аурата на дърветата!

Какви точно са най-добрите условия за виждане на аурата? Това е една област от ауричните изследвания, в която се срещат доста противоречия и разминаване. Някои казват, че аурата се вижда най-добре на тъмно, защото фините й светлини изпъкват по-силно. За съжаление светлинната енергия, която се излъчва от тялото (фотонната радиация), бива абсорбирана от мрака. От друга страна тъмнината принуждава пръчиците да се активизират допълнително и да осигурят един вид "нощно виждане". Други твърдят, че аурата се вижда най-добре в ярко осветено пространство, тъй като светлинният спектър има по-свободно проявление и по-голяма активност. При ярка светлина конусите се активизират и по-силните интензитети и фините цветове се възприемат по-лесно.

Съществува едно междинно положение, което позволява аурата да бъде видяна по-лесно. В началото е най-ефективно да използвате слабо осветено помещение - вие искате за пръв път да видите аурата. Когато развиете способността си да я възприемате, ще можете да постигнете и по-фино възприемане и определяне на цветовете й. Така че на начинаещите препоръчваме да започнат в слабо осветено помещение. Една стая на смрачаване е най-подходящото място и време да експериментирате. Слабата светлина ви принуждава да активизирате нощното си виждане. Тя принуждава пръчиците да абсорбират и регистрират по-голяма част от светлинния спектър, особено онези части от него, които не винаги се възприемат.

 1. Ръка пред бял картонВие ще се нуждаете от слаба светлина, една, чистобяла стена и парче бял картон. (Той трябва да бъде достатъчно голям, за да може дланта ви свободно да се побира върху него.)
 2. Отделете време за релаксация преди да пристъпите към изпълнението на това упражнение. Ако вече сте правили упражненията със схемите за очите, бихте могли като разгрявка да изпълните една тяхна съкратена версия.
 3. Започнете с дланите си. Протегнете едната си длан напред на разстояние 30-45см пред себе си. С другата ръка дръжте белия картон зад нея. По този начин гърбът на дланта ви ще бъде срещу бялата повърхност.
  Когато ръката ви е срещу белия картон, светлинните излъчвания ще бъдат по-лесно забелязани, ако погледнете разфокусирано към нея. В началото ще наблюдавате нещо като бледа сянка. В процеса на практика тази "сянка" ще започне да отразява цветове.
  Изпънете дланите си напред на около 7-8 см една от друга и започнете да се фокусирате. В началото се концентрирайте върху периферията на дланите си, а после се полуфокусирайте върху цялото пространство около тях. Нека погледът ви обхване пространството около и между тях. Концентрирайте се. След това леко разфокусирайте погледа си. Аурата на дланите ви ще започне да се забелязва.
 4. С поставена пред белия картон ръка, фокусирайте вниманието си върху върховете на пръстите си. Поддържайте този фокус около 30 секунди.
 5. А сега преместете фокуса си от върховете на пръстите и обхванете цялата си длан и белия картон. "Отпуснете" погледа си. Когато местите фокуса си от някоя точка към цялото пространство, заобикалящо тази точка, вие ще започнете да забелязвате върху белия картон сянка, очертаваща формата на ръката ви.
 6. Ако срещате затруднения с това, изпълнете някои от упражненията за очи с длан пред картона. Фокусирайте се "навътре" и "навън". Обходете с очи очертанията на дланта си. Преминете от концентрирано фокусиране към полуфокусиране. Ако сте практикували достатъчно, сянката ще се появи.
 7. Обърнете внимание и на всеки цвят, който можете да забележите, дори и ако той се мести и изчезва. Може да забележите цветни проблясвания, които човек има склонност да пренебрегва. Не го правете! Когато развиете тази способност и се научите да я контролирате, вие ще откриете, че се развива и умението ви да задържате цветовете в полезрението си за по-дълги периоди.
 8. Две ръце пред бял картонСледващата стъпка е използването и на двете ръце. Протегнете ги пред себе си и нека дланите ви да са обърнати към вас. Те трябва да са на нивото на очите и на 7-10см разстояние една от друга. Зад тях трябва да има бяла и празна стена.
 9. Както и при предишните стъпки, фокусирайте се върху върховете на пръстите си или върху пространството между тях. Задръжте този фокус 30 или повече секунди. След това го променете в полуфокус, обхващащ двете ви длани и пространството около тях. Обърнете внимание на начина, по който дланите ви са очертани на фона на бялата стена. Наблюдавайте пасивно.
 10. Това, което ще видите на този етап, може да варира. Може да е налице лека сянка, заобикаляща дланите ви. Може да се видят цветни проблясъци или някакъв равномерен цвят. Може да видите нещо подобно на топлинната омара, която се издига от асфалта през горещите летни дни. Почти винаги в началото тя е бледосиня или бяла, почти безцветна. Но усъвършенствайки способностите си, цветът, яснотата на цвета и вибрантността на аурата ще станат напълно забележими за вашите очи.
Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

ми така както гледам при всички е синкава или зеленикаво синкава зависи от възприятието. гледах на моята ръка ,гледах на едно момиче много малко и на него същия цвят ми излезе после на друг човек пак същия синкав блед цвят . това е странно
Snow
От първия път... тази задача за мен е много лесна, със фокусиране и разфокусиране при мен е Бяла със синкав отенък - светло син...
Тони
Моята е жълта. Понякога по-наситено, понякога е по-бледа.
Анонимен
Оказа се по-лесно от колкото очаквах. Просто си разфокусираш погледа, веднага след това отново го фокусираш и пак разфокусираш и после отново и я виждаш :) при мен е зелена към синя много светла :) мисля, че всеки би успял да я види, ако не се насилва
Петър Димитров
За първи път го правя още от началото виждах бялата сянка но в последствие почти всичко стана лилаво.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...