Назад до Балансиране на Четвърта чакра

Балансиране на Четвърта чакра

 1. Балансиране на Четвърта чакра
 2. Да приемем себе си
 3. Работа с дишането
 4. Работата на тъгата
 5. Да простим
 6. Любовта трябва да се желае и създава
 7. Любовта трябва да надрасне себе си
 8. Запазване баланса на енергиите
 9. Физически упражнения за Четвърта чакра
 10. Медитации за Четвърта чакра

Запазване баланса на енергиите

Ние мислим, че сърдечната чакра трябва да бъде широко отворена, но в действителност в нашата претъпкана и травматизирана социална среда малко хора могат да понесат такова състояние. Ако не можем да наблюдаваме своите граници, сърцето несъзнателно ще се затваря. Вътрешното Аз няма да се чувства защитено и просто ще се отдръпва.

Много хора се затрудняват да балансират интимността и автономността в една връзка. Опитват се да фаворизират едната страна за сметка на другата и не успяват да разберат, че се нуждаят и от двете. Даденото па-долу упражнение прилича на протягането и прибирането, но събужда по-скоро активните, отколкото пасивните аспекти на любовта.

Ела по-близо, махни се

Седнете срещу партньора си или с кръстосани крака, или на стол. Нека ръцете ви се срещнат между вас на нивото на сърцето. Позволете на партньора си да издърпа ръцете ви към своето сърце, като казва високо: „Ела по-близо". Окажете известно съпротивление на дърпането му - не достатъчно, за да блокирате движението, но достатъчно, за да е необходимо истинско усилие. Когато ръцете стигнат до сърцето, позволете на партньора ви да отблъсне ръцете ви от своето тяло, казвайки на висок глас: „Махни се". Отново окажете известно съпротивление на отблъскването.

Повтаряйте тези две движения, позволявайки да възникнат всякакви чувства или съпротивления. Често едното или другото движение ще преобладава и личността ще осъзнае, че в действителност желае повече близост или повече дистанция. Можете да я подкрепяте в нейното чувство, като се фокусирате върху съответното движение.

После сменете местата си. Сега е ваш ред да дърпате и отблъсквате, а вашият партньор на свой ред трябва да оказва съпротивление и да дава обратна връзка.

Ако правите това упражнение с някого, с когото имате връзка, запитайте се как отразява то случващото се между вас двамата. Кой дърпа, отблъсква и оказва съпротива? Какво въздействие има това? Има ли баланс?

Рейтинг:
3.7/5 на базата на 3 оценки

Свързани продукти

ВИТАЛИТИ - жизнена енергия - 325 мг. x 90 капсули
43.00
лв
Изненада при поръчка над 60 лв.
ИММЮНИТИ - подсилване на имунитета - 275 мг. x 90 капсули
43.00
лв
Изненада при поръчка над 60 лв.
ВСЕОБХВАТНА БА ГУА ДЖАН - ДОРИЯН АЛЕКСАНДРОВ, ШАМБАЛА
40.00
лв
Изненада при поръчка над 60 лв.

Отзиви

Цветния
Аз имах 10 годишен брак не съм изневерявал нито веднъж на бившата си въпрос на гледна точка е. Сега сме разведени и ми бе много трудно дори да правя и сека но си помислих защо кому е нужно и почнах да си живея живота и след един месец вече бях щаслив че съм се отървал и съм свободен имах усмивка отново а тя да е жива и здрава богу всеки му всичко е в мисълта и как ще се настроиш всичко е само и единствено вътре в теб
Елена Минева
Какво значение има в кое населено място живее?Границите си ги поставяме ние от всякакво естество и степен,ние трябва да ги премахнем,за да ни потръгнат всички аспекти в живота.
Анонимен
Алекс, в кое населено място живееш?
Алекс
Аз от много време се опитвам да преудолея една болка. Обвинявам се за загубата на бившата си връзка. А другия човек е не по-малко виновен, не на нея не и пука. Хем съм наранен и не я понасям, хем се чувствам виновен. И я натрапвам в главата си, вече шест месеца живея в ада. Във голяма депресия съм, и ми е трудно дори и секс да правя, имам заради това и сексуални проблеми. Мъча се но не успявам да забравя и да си простя. Не знам колко още ще издържа така.
iMAG
Всеки прощава.На себе си и на другите.Това не е дълбочинната същност на прощаването. Важно е пътят, по който минаваме, вътрешната трансформация, докато простим.Минавайки по него, ние откриваме своето Себе.Откриваме истинската си същност, завоалирана от нашите предразсъдъци.А тя е- безусловна Любов.Към себе си и към другите.Към Бог.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...