🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Хатори: Незададеният въпрос

Хатори: Незададеният въпрос

  1. Хатори: Незададеният въпрос
  2. Ключът към освобождението
  3. За другите същества
  4. Другите измерения

Ключът към освобождението

Беше казано, че ако искаш да си обичан, трябва да обичаш, което представлява един от аспектите на разглеждания въпрос. Ако искаш да изживееш това да си обичан, тогава разпространи енергията на любовта върху някой друг. Когато позволите на своята любов да потече навън към другите хора по силата на закона за магнетизма и резонанса, любовта ще реагира и ще се върне обратно към вас. Но за да използвате този чудесен закон, трябва да разпрострете себе си извън собствения си малък свят на своите убеждения, реакции и желания. Разпростирането на вашето осъзнаване, за да помогнете на другите, когато това е възможно, не за собствена сметка, а по балансиран, интегриран начин, позволява на индивидуалното ви осъзнаване да се разшири към по-голямото цяло. Това става, когато започнете да осъзнавате това, което проявява себе си навсякъде около вас, а не само чрез вас.

Все едно някой отделен неврон във вашия мозък е трябвало да преобразува себе си и да започне да осъзнава галактиката от неврони вътре в целия мозък. Това е огромна промяна на фокуса и е нещото, което незададеният въпрос ще открие пред вас, ако започнете да подхождате към живота си като към служене на живота. Да живеете живота си, служейки на живота, е един различен контекст от това да живеете живота си само за себе си. Да живеете своя живот заради живота, заради изразяването на живота по начина, по който той функционира във вас и в останалите, ще ви позволи да направите избори за себе си и избори в своите взаимоотношения с другите - избори, които утвърждават живота, разширяват го, ценят го и се отнасят към всички останали същества като към свещени създания. Когато човек започне този процес на живеене на своя живот за благото на самия живот, той влиза в едно по-голямо море от възможности, в един по-голям океан от перспективи. Животът става по-богат, по-пълноценен, защото човек започва да вижда взаимосвързаността между всички неща, както и огромните сили на съзнанието, които се движат във Вселената. Веднъж попаднал в неговата прегръдка, човек разбира, чувства и изживява собствения си живот като нещо свещено, но заедно с това осъзнава, че и животът на останалите живи създания също е свещен.

Ето така, въпреки че сме дошли, за да ви насърчим и да ви помогнем, много подходящо е да ви изправим пред едно предизвикателство. Предизвикваме ви да се заемете с възможността, която е точно пред вас, а именно да живеете живота си в служба на самия живот. Това не означава да предадете властта в ръцете на някой друг. Това не означава да се грижите за някой друг за сметка на себе си. Означава да започнете да осъзнавате взаимната връзка между всички неща, да почитате всички същества, така че мотивите ви за дадено действие да не са просто собствения ви интерес, а интересът за постигането на по-голямо добро. Като продължите да се развивате и издигате по възходящата спирала, по спиралата на съзнанието, позицията ви за колективното добро ще се промени, защото всички неща са свързани със състоянието на съзнанието, чрез което ги възприемате. Това е ключово разбиране! Запомнете, моля ви, че всички неща са свързани със състоянието на съзнанието, чрез което се възприемат. Така че това, което на определено ниво на съзнанието може да изглежда негативно, на друго ниво на съзнанието в действителност може да се изживее като позитивно.

В относителната Вселена, в която живеете, нищо не е неизменно или абсолютно. Единственото нещо, което е абсолютно и неизменно, е най-дълбокият неподвижен център на собственото ви съзнание. Когато започнете да се настройвате към еволюцията на самия живот, към развитието на живота и на съзнанието, ще бъдете издигнати по начин, който вероятно не можете и да си представите. Защото се случват истински чудеса! Когато живеете в служба на живота, пред вас се разкриват нови възможности и съдбата ви се променя. Защо? Тази вибрация променя всички неща за един миг. Миналото може да се промени, а бъдещето разкрива невъобразими възможности пред вас. Затова ви предизвикваме да живеете и да експериментирате точно както са го правили в миналото мнозина светци, учители и майстори, правят го и в момента. Опитайте го в продължение на няколко седмици и вижте какво ще се случи. Когато се появи възможност да бъдете добри с друг човек или животно, дайте израз на своята доброта. Когато има възможност да покажете своето състрадание към друг човек, бъдете състрадателни.

Когато възникне възможност да изслушате някой, покажете своята благосклонност и го изслушайте. Слушайте внимателно и дълбоко, без да се стремите да наложите собствените си възгледи, собствения си дневен ред. Когато слушате, за да чуете и да възприемете другия човек, ще видите как отношенията ви са се променили бързо и значително. Щом зададете незададения въпрос: "Какво мога да направя тук, което да послужи за по-голямо добро? Какво мога да направя, което ще послужи на най-дълбоката цел на живота чрез мен?", ви очакват чудеса.

И накрая бихме ви казали, че държите ключовете за своето освобождение, за своето просветление, за своето издигане. Тези ключове се придобиват с помощта на силата на вашето осъзнаване, на способността ви да правите избор и на закона за вибрацията и резонанса. Законът твърди, че това, на което резонирате, ще се разкрие пред вас. Ако съзнанието ви резонира на най-висшето от висшето, вие ще изживеете живота си по един божествен начин. Ако изживеете живота си чрез вибрацията на конфликта и ненаситността, и на ограниченото осъзнаване, в такъв случай ще изживеете живота си като някакъв ад. Всички тези сфери и области съществуват едновременно и могат да бъдат активизирани във всеки момент. Всъщност чрез акта на избора вие ги активизирате във всеки момент от живота си.

Когато живеете живота си в служба на по-големия живот, на еволюцията на съзнанието по начина, по който тя се изразява чрез вас, вие си осигурявате едно безопасно стъпало върху стълбата, която води към небесните царства. Какъвто и избор да направите, признайте своето майсторство и своята свобода да го изразите. На онези от вас, които вече са избрали или които избират сега да служат на живота и на развитието на съзнанието по начина, по който те се изразяват чрез вас и чрез всички останали създания, казваме добре дошли като на братя и сестри в това пътуване. Така да бъде.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...