Назад до Хатори: Да промениш съдбата

Хатори: Да промениш съдбата

  1. Хатори: Да промениш съдбата
  2. Приемане и състрадание
  3. Осъзнаване, избор, вибрацията
  4. Има ли карма
  5. Съдбата на Земята
  6. Съдбата и измерването на времето

Приемане и състрадание

Както казахме, има много начини да се преживее дадено събитие или преживяване във вашия живот. Предлагаме ви да разгледате сериозно като възможна реакция това, което ние наричаме "висшия израз на избор". Под висш израз на избор имаме предвид установяването на това вътрешно подреждане или отношение вътре в самите вас, което ви позволява най-високото ниво на осъзнаване, най-високото ниво на избор и най-високо ниво на вибрационен резонанс с вашата разгръщаща се съдба.

Най-висшият избор е свързан с това, което вие бихте нарекли, на вашия език, използването на състрадание. Това е разбирането, че без значение какво се случва с вас, все пак можете да запазите своето отношение на състрадание, което притежава резонанса на приемането - приемане на реакцията на другия човек или на групата от хора - както и приемане на собствената ви реакция. При състраданието изхождате от разбирането, че всички се развиват до най-доброто ниво на своите способности във всеки даден момент. Това е разбирането, че хората правят това, което като че ли е най-добрият избор за самите тях, или правят това, което изглежда е най-лошият избор за тях. Въпреки всичко изборът е право на тяхната свободна воля, така както и вие имате право на свободна воля. Така че в моментите на разочарование, тъга, гняв, обвинения и каквото и да е чувството, което е възникнало във вас, отношението на състрадание ви позволява да промените тези емоционални реакции вътре във вас в отношение на приемане.

След това се случва едно твърде забележително нещо. Когато замените своите отрицателни емоционални реакции към това, което става в живота ви, с едно здравословно приемане, те ще започнат да се променят и да изчерпват енергията си. Когато си спомните, че имате избор, вие ще възстановите яснотата на своето осъзнаване! Отнасяйки се към себе си и към другите хора със състрадание, вие издигате собственото си вибрационно поле, което е следващият ключ към промяната на съдбата.

Състраданието е вратата, през която човек може да достигне и да влезе в тези издигнати състояния на вибрационен резонанс, благодарение на които съдбата на човека се изменя по забележителен и дълбок начин. Ключът към всичко това отново е в случващото се във всеки момент на вашия живот, миг след миг, взаимодействие след взаимодействие, във всеки един момент имате избор за реакция на това, което се случва извън вас или вътре във вас. Ако "наддавате", нека използваме този израз от вашия език, за своите емоционални реакции, в такъв случай наддавате за увековечаването на модела на една съдба, която може да не е във ваша полза. Редица консултанти и психолози са ви го обяснили, както са ви го обяснили и някои от великите духовни учители. Но все пак си струва да го повторим. Когато изберете осъзнаването, приемането и състраданието за всяко събитие, което преживявате в своя живот, наградата при този избор е мъдрост и покой.

Разберете и признайте, че всички същества се развиват и правят възможно най-добрия избор за себе си, който в момента могат да направят. Изборът на някои хора може да създаде болка за вас или за тях, точно както някои ваши избори могат да предизвикат болка за тях или за вас. Все пак, задържайки живота в този парадокс на състрадание и приемане, вие позволявате на тези силни емоционални реакции да се разсеят и смекчат по-бързо, донасяйки яснота на осъзнаването. Тъй като нищо не е фиксирано или статично, а вечно променящо се, новото ви възприятие променя вашата вибрация в едно по-високо вибрационно поле, осигурявайки ви достъп до разгръщащата се по-висша съдба, която търсите.

Рейтинг:

Отзиви

Анонимен
Излиза,че Лунния календар е по-близо до биологията на човека-наистина в миналото хората всичко са определяли според лунните цикли.Църквата и с Грегорианския календар е забила нож в човека,служейки на гущероподобните.Днес този абсурд продължава и човечеството "гони часа",като разрушава здравето си.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...