Назад до Крион

Крион: Многоизмерната вселена

  1. Крион: Многоизмерната вселена
  2. Разстоянията във Вселената
  3. Уо и гранитният блок
  4. Нулата и хармоничното съгласие

Формата на Вселената

ТорИскаме да ви обясним формата на Вселената. Това е много трудно и отново ще ви кажа: в научно обсъждане от такъв характер не мога да ви дам многоизмерна информация, когато сте в реалност, обозначавана с едноцифрено число. Няма начин да ви предам тази информация, без да използвам свръхопростени метафори и аналогии. Някои от вас ще я разберат, независимо от факта, че се намирате в реалност, обозначавана с едноцифрено число, ако метафората е вярна само в известна степен. Мнозина ме питат: “Крион, каква е формата на Вселената?” Във вашето измерение формата на Вселената прилича на тор (в геометрията тор се нарича ротационна повърхнина с форма на геврек, описана при завъртането на окръжност около ос, лежаща в нейната равнина.). За онези от вас, които не знаят какво е тор, той прилича донякъде на вътрешна автомобилна гума или поничка. Във всяка четириизмерна тороидна форма има уникални математически взаимоотношения. Тези взаимоотношения са свързани с ефективността и разстоянието; освен това, ще ги откриете във вашата ДНК (взаимоотношенията и тороидните форми). Това само потвърждава, че в природата, която наблюдавате, “макро” е подобно на “микро”. Това не е случайно. Сега ви приканваме да проучите това, за да видите защо е така.

Аз току-що ви казах каква е формата на Вселената, но това не ви изясни нещата. Въпреки това, сега те ще станат малко по-сложни. Вселената, такава, каквато я знаете, се намира откъм вътрешната и външната страна на тороидната тръба. Вие гледате навън и виждате Вселената във форма, която отговаря на вашите очаквания за реалност. Вие не виждате кривите, защото се предполага, че светлината се движи по права линия. Само че тя не се движи така ... никога не се е движила така. В многоизмерната парадигма можете да виждате нещо, ако светлината от обекта идва при вас по спираловидна, въртелива линия, но вътре в четириизмерната реалност ще се закълнете, че към обекта води “права линия”, защото именно това очаквате да видите. Истината е във външните реалности, които очаквате или усещате, затова е толкова трудно да се обясни.

В затворена, четириизмерна форма като тора няма път отвътре навън (представете си го като затворена в кръг тръба, на която и двата края са съединени). Но аз ви казах преди малко, че вашата Вселена се намира едновременно на вътрешната и на външната повърхност. Можете да вземете модел на тор и да го изучите, за да видите как действа ... какво значи едно нещо да се намира на вътрешната и на външната страна едновременно. Въпреки това, в четириизмерното пространство не можете да направите нищо, за да създадете такъв път, дори ако срежете тора, изпънете го и експериментирате, като съединявате краищата му по различни начини. Каквото и да правите, вътрешната повърхност винаги ще се съединява със себе си, а външната повърхност ще има едни и същи признаци ... независимо от това, колко пъти увивате и обръщате краищата и ги съединявате отново. Именно тук нещата стават странни и многоизмерни. Ние ще се опитаме да ви обясним как работи, но вие няма да ни разберете.

Лента на МьобиусНякои от вас са запознати със свойствата на лентата на Мьобиус. И преди сме говорили за това. Лентата на Мьобиус представлява една ивица, която е усукана по дължина на 180°, след което двата й края са слепени. Това създава интересна ситуация. Ако решите да разглеждате лентата като път, можете да тръгнете по нея и както вървите, ще се окаже, че се движите едновременно по външната и по вътрешната повърхност на тази лента. Тази форма е много ефективна. Лентата на Мьобиус е добре познато явление в математиката и във физиката.

Това, което ще ви кажа сега, няма да има никакъв смисъл за вас. Нищо няма да има смисъл от гледна точка на четириизмерността. Нали никога не сте чували за тора на Мьобиус? Свойството на многоизмерния тор е послужил за основа за изграждане на вашата Вселена. Многоизмерната физика е различна от четириизмерната физика. Тя позволява наличието на пътища и портали извън вашето линейно мислене. Освен това, тя дава възможност на обекти (и на светлината) да се намират на две места едновременно. Те не се намират там, но ако се абстрахирате от линейното време, нещата ще изглеждат именно така за вас.

Ще ви дам пример. Вие сте свикнали с линейността и с това, че нещата около вас се държат по определен начин всеки ден. Когато седнахте на стола тази вечер (има предвид семинара в хотела), вие знаехте каква е неговата форма. Знаехте, че той ще издържи теглото ви. Знаехте как да го хванете от редицата или да го приберете заедно с другите столове. Ами ако ви кажа, че има такова положение, при което ако поставите стола на върха на купчината от столове, той ще стане най-долният стол? Няма смисъл, нали? Не можете да накарате материята да минава през друга материя. Не можете да накарате неща, които са свързани с други неща, “да минават през самите себе си”. В четириизмерното пространство това е абсолютно невъзможно. Ще ви кажа защо столът остава на върха на купчината във вашата реалност. Защото това е последният стол, поставен там от вас. Няма значение дали столът е плътен или не; това е свързано с линейността на времето. В многоизмерните пространства “мястото” на предметите във Вселената зависи често от времевата рамка. Предметите в “сегашния момент” мислят винаги, че са един до друг, дори ако вие смятате, че разстоянието между тях се измерва с цели галактики!

Вашата реалност съдържа два признака, които са в голяма степен многоизмерни. И двата нарушават правилата на четириизмерната физика, само защото вие още не знаете истинските правила. Тези два признака са магнетизмът и гравитацията. Вярно ли е, че гравитацията преминава през всичко? Няма значение какво имате, нито какъв елемент представлявате, гравитацията винаги печели (въздейства на предмета). Гравитацията е многоизмерна сила, която е свързана с времето и формата на самата Вселена. Всъщност, тя е тясно свързана с тора. Тя преминава през всичко, като че ли вашето измерение е невидимо за нея.

В известна степен магнетизмът прави същото. Във вашата реалност магнетизмът е основата на радио- и телевизионните предавания. Вие излъчвате модулирана магнитна честота и тя преминава през сградите, през стените, през повечето предмети и идва във вашия дом. Ако имате приемник, можете да проявите това, което съдържа предаването във вашата реалност. Този магнетизъм е нещо многоизмерно ... също като гравитацията.

Вашата наука все още не разбира нито едното, нито другото, така че приложете тези принципи към онова, което ще ви кажа метафорично. Формата на Вселената се намира вътре в тора и извън него, но въпреки това те са свързани по начин, който не можете да си представите с вашия четириизмерен ум. Мислете си, че вашата Вселена има същите свойства като гравитацията и магнетизма, които като че ли проникват във всичко. Като имате това предвид, отделните части могат да приличат на стола, който някак ще се окаже най-отдолу на купчината от столове, дори ако са го поставили там последен. Той преминава през другите, защото според правилата на многоизмерната физика той трябва да намери истинското си, универсално място на базата на неща, различни от онези, които според вас трябва да важат в четириизмерната действителност.

Рейтинг:

Отзиви

тони
да ако това е истина как да сътворим новото си виждане първо за самите нас трябва да има групи
Виж още отзиви
Коментирай
loading...