БРИЗ - ЗА МЪЖЕ 50+
Назад до Станете вашият Висш Аз

Освободете привързаностите

Когато развивате способността да изоставите нещо, това ще ускори вашето израстване. Помислете за едно време във вашия живот, когато сте изоставили нещо, когато сте направили промяна и нещата станаха дори по-добри, отколкото преди. Една от трудностите при духовното израстване е научаване да изоставяте тези неща, които повече не ви служат, благословете ги когато те си отиват, и прегърнете новите, когато дойдат.

Изоставянето е един важен аспект на израстването. За да растете вие може да се нуждаете да изоставите някои роли, като преструване да сте жертва или спасител. Понякога вие ще се нуждаете да изоставите една връзка, една работа или един начин на живот. Научете се да отворите на новото и да оставите старото, когато то повече не ви служи. Всяко нещо идва в живота ви, за да ви научи на нещо. Когато една личност или ситуация са ви научили на всичко, което те могат, вашият Висш Аз ще го замени с нещо, което ще ви предложи нови възможности да растете и еволюирате.

Има едно общо разбиране, че израстването изисква страдание. Едно от най-големите причини за страдание е привързаността. Колкото по-лесно вие можете да оставите да си отиде старото и прегърнете новото, толкова по-лесно вие можете да растете чрез радост, вместо с борба. Израстването изисква правене на промени; научаване на нови умения, и приемане на нови схващания, перспективи и хора във вашия живот.

Някои хора смятат, че е необходимо те да се държат към това, което те имат, защото това може да бъде най-доброто което те някога ще имат. Ако мислите за това да направите една промяна, представете си, че вие имате нещо дори по-добро от това, което имате сега. Вижте себе си как лесно преминавате през процеса, като се чувствате щастлив с резултатите. Представете си, че това ще бъде най-доброто нещо, което някога ви се е случило, макар че може и да не видите защо това е точно сега. Решете, че вие вярвате на вашата способност да създавате вашето по-висше добро, и гледайте напред или прекрасните изненади, които са в изобилие за вас.

Погледнете към нещата, хората и ситуациите във вашия живот точно сега. Има ли нещо, което бихте желали да изоставите? Помолете вашият Висш Аз да ви помогне в оставянето на всичко, което не е за ваше по-висше добро. Има ли нещо, което изглежда че ще напусне живота ви, макар че вие не сте сигурни дали вие също желаете това? Поемете дълбоко въздух, затворете очите си и умствено дайте разрешение на това нещо да ви напусне. За да го задържите може да отхвърлите нещо, което искате; един път когато сте оставили нещо, то или ще се върне при вас, или нещо по-добро ще вземе неговото място. Никога нищо не напуща живота ви, освен ако нещо по-добро не идва.

Приближаващата се промяна е като голяма авантюра. Вярвайте, че всяка промяна е за ваше най-голямо добро или поне би могло да се случи. Вие можете да се научите да се справяте с промяната по един радостен, мирен начин, като вярвате, че вселената е приятелски настроена и вашият Висш Аз ви обича и внимава за вас. Ако вашата личност не е готова да направи необходимите промени, понякога вашият Висш Аз ще подреди нещата така, че промените да са направени за вас. Действайте според нашепванията, преди те да станат викове; извършвайте промените, които вашето вътрешно същество ви подсказва.

Едно от най-трудните неща, към които сте привързани и ги оставяте би могло да бъде вашата привързаност към вашия мироглед, вярвания и мнения. Вие винаги сте предизвиквали да мислите по един нов и разширен начин.

Лесен е пътят за тези, които нямат предпочитания

Оставете вашите строги предпочитания и мнения, защото това са привързаности, които отнемат много от вашата енергия. Вие може да откриете вашите предпочитания и за важни и за фините неща. Понякога вие имате предпочитания дори и в най-дребни неща, например като начинът, по който е приготвена вашата храна или пътя, по който пътувате към вашата работа всеки ден. Важно е да откриете кои предпочитания наистина служат за вашето по-висше добро и кое са просто неясни навици, които ви пречат за това да откриете един нов, по-висш начин на съществуване.

Започнете да упражнявате не привързване, като вземете едно малко нещо, към което се чувствате привързан и за един ден се престорите, че вие не сте привързан към него. Станете изследовател и наблюдавайте себе си. Към какви навици и ежедневни дейности сте привързан?

Вие не трябва да се откажете от тези предпочитания, а само вашата зависимост от тях. Щом веднъж можете да бъдете щастлив с или без тях - вие сте свободен. Вие може да ги имате в живота си, без да бъдете контролиран от тях.

Вие трябва също да се научите на изолиране на силни емоции и ситуации, които могат да ви нарушат спокойствието и яснота. Вие ще поискате да оставите вашият Висш Аз да бъде ръководител на вашето съзнание. За да направите това, наблюдавайте спокойно какво става около вас, спокойно и без осъждане. Това е сякаш вие си създавате едно вътрешно светилище, където само ръководството и влиянието на вашия Висш Аз могат да ви влияят. Ако вие останете съзнаващ и наблюдаващ, вие ще сте в състояние да действате спокойно.

Рейтинг:
3.4/5 на базата на 5 оценки

Отзиви

ина.
от дете съм принудена да живея в раздели или непревързване, това обаче не ми е помогнало да не срадам от загубите... но ме е научило да ги приемам по философски - било е колкото е трябвало, сега да се науча да живея с новото, дез значение дали съм искала промените и дали новото ми харесва. по характер съм много чувствителна, но сега си давам сметка,че моя опит ме е направил много силна по отношение на загубите, значи това което пишат най-вероятно не е толкова далече от истината
Пен
Днес загубих нещо,не много важно като материя,по-скоро като садържание.Не знам как да се изразя и реагирам,ще се оставя на времето......
Виж още отзиви
Коментирай
loading...