🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Насочете се към положителното

Можете да постигнете всичко, което пожелаете

Независимо от могъществото ни като хора ние същевременно изпитваме доста значими ограничения:

Физическото ни тяло в даден момент може да бъде само на едно място.

В едно денонощие разполагаме само с 24 часа, а в годината — само с 365 дни.(Изключение прави всяка четвърта година, когато дните са с един повече.)

Отредени са ни ограничен брой години на тази планета (между 0 и най-много 150).

Очевидно е, че не можем „да имаме всичко", противно на твърденията на някои позитивни мислители, книги за автотренинг и телевизионни реклами. „Всичко" предполага твърде много и времето не ни достига.

Но обратно на твърденията на скептиците, на учителите педанти и на онези, които винаги се вслушват в здравия разум — ние ви уверяваме, че можете да постигнете всяко нещо. Единствените ограничения тук са „Възможно ли е това да се постигне от човек?" и „Има ли го?" Ако отговорът на тези два въпроса е „да", тогава и вие ще успеете.

Не се изгубвайте сред „възможно" и „невъзможно". Ако нямате пари и кажете: „Искам 10 милиона долара", някой може да помисли, че това е невъзможно. Но не е. Много хора са започнали без пукната пара и са направили по 10 милиона долара.

Това, което има значение за вас, е „изпълнимо ли е" или е „неизпълнимо". „Неизпълнимо" може да е нещо от сорта: „Искам да съм първият човек на Луната." Това е неизпълнимо желание. Просто вече го сториха. Но да бъдеш първата жена на Луната, е изпълнимо. Още никой не го е направил.

За да постигнеш това, което желаеш, са необходими десет простички стъпки, но ако желанията ти са огромни (не невъзможни, отбележете си, просто големи), простички не означава лесни. Същите десет стъпала (етапа) са в сила и за по-обикновени желания, когато изпълнението на желанието ще бъде по-просто.

Ако запомните, че човек не може да има всичко, ето как можете да постигнете всяко от нещата, които желаете:

1. Съсредоточете цялото си внимание върху това, което искате. Интересувайте се от него. Бъдете обладани от мисълта за него.

2. Представяйте си, че сте постигнали желаната цел.

3. Бъдете ентусиаст както преди, така и след постигането й.

4. Трябва да знаете точно какво искате. Направете си подробно описание. Нарисувайте го. Направете макет.

5. Нека това бъде най-голямото ви желание. Нека то стои над всичко останало. Над всичко.

6. Вярвайте, докато работите по постигането на целта. Кажете си, че можете да го имате, че то вече е ваше. Вземайте присърце всичко необходимо, за да постигнете целта.

7. Свършете необходимата работа. Как ще узнаете какво количество работа е необходимо? Когато постигнете целта, ще разберете, че свършената работа е била достатъчна. Но докато не сте я постигнали, работата, която сте свършили, не е достатъчна.

8. Откажете се от всичко, което пречи на целта ви.

9. Дръжте се сякаш вече сте постигнали желанието си.

10. Бъдете благодарни за това, което вече имате.

Ако страдате от опасна за живота болест, този списък може да се окаже проект за вашето възстановяване. Щом като някой друг човек е оцелял от болестта, която понастоящем ви е споходила, вие можете да се окажете вторият оздравял. А дори ако няма досега оцелял от тази болест, вие може да се окажете първият.

Но искрено казано, основното тук — квинтесенцията, ако искате да го наречем, е в т. 5: „Нека това бъде най-силното ви желание." Някои хора, докато са болни от труднолечима болест, се чудят дали отвъд този физически свят не съществува нещо друго. Започва да им се иска — повече от всичко — да получат отговор на въпроса: „Какво става след смъртта?"

Ако вярват в Бога, както често се случва, най-вече им се иска да научат повече за него, да чувстват присъствието му по-силно, да се подготвят, както се казва, да се срещнат със Създателя.

Дори У. С. Фийлдз бил заварен от свой приятел малко преди смъртта си, подпрян на възглавница в леглото, да чете Библията. „Бил? — казал приятелят му. — Ти не вярваш в Бога. Защо си се зачел в Библията?"

"Търся вратички" - отговорил Фийлдз. Иска ни се да си мислим, че той е намерил своята вратичка.

Борбата не е между навика да мислиш неприятни неща и да обръщаш внимание на добрите, за да излекуваш тялото си; борбата е между това да останеш тук — в това тяло на тази земя — или да отидеш някъде — място, което много хора са описали като далеч по-хубаво от тук.

Както е написано на една лепенка с релефни букви: "Всеки иска да отиде в Рая, но никой не иска да умре."

Или както ние казваме: „Няма нещо, което да не можеш да постигнеш, но не можеш да имаш всичко, което поискаш."

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 3 оценки

Отзиви

Silata na misulta raboti nujno e samo da jelaem mn silno.to raboti
А ако не ти е предопределено нещо което много силно желаеш....?
душа
Все пак много да внимаваме какво си пожелаваме.
Краси Стилиянова
Преди няколко години прочетох книгата "Подсъзнанието може всичко" на Джон Кехоу, а след това "Тайната" и.......постигнах ВСИЧКО, което си пожелах....
осъзнат :)
успехът е прогресивна реализация на достоен идеал
Виж още отзиви
Коментирай
loading...