Назад до Запознаване с пътуването извън тялото

Предпоставки за предизвикване на ОИТ

Много са методите и техниките, които се използват от хората за подобряване на релаксацията и концентрацията. Идеалното състояние е физическа релаксация, съчетана с пъргав ум. Преди да направите какъвто и да е опит да промените състоянието си е добре да се консултирате с вашия лекар, за да сте сигурни, че няма опасност за физическото или психическото здраве ако го направите.

Един от най-лесните начини да се отпуснете е като използвате прогресивна мускулна релаксация. Тази техника се прилага, като се започне от мускулите на краката и глезените, като последователно ги стягате и отпускате. След това се продължава с мускулите на прасците, бедрата, торса, ръцете, шията и лицето, докато всички мускули се релаксират. Внимателното изпълняване на тази техника води до доста дълбока релаксация в рамките на няколко минути, като с по-голяма практика нещата стават по-лесно.

Релаксацията обикновено води до състояние на парализа или каталепсия. Когато заспите мозъкът ви деактивира механизъм, чрез който можете да използвате вашите крайници, така че да сте в състояние на физическа активност, съответстваща на това което се случва в съзнанието или в съня ви. Доста хора са се оказвали в такова състояние на парализа след като са се събудили от сън.

Първият вид парализа, известен като тип А се поличава при навлизането на по-дълбоко ниво на съзнанието или лек транс. Вторият тип Б парализа се наблюдава при обратното завръщане към физическата реалност. Мислите при първият вид парализа тип А е нещо подобно:

„Знам че съм буден, мога да мисля, но тялото ми е заспало.” (Робърт Монро)

„Чакай малко тука става нещо става тук. Аз не мога да.....

„Да не мога да си движа крайниците. Сякаш са налети с олово и не мога да ги движа изобщо. Ей какво става тук! (следва паника).

Мислите при втория вид парализа тип Б са нещо подобно:

„Чувствам се абсолютно замаян. Какво се случва, сигурно сънувам.”

„Чакай малко, какъв беше този шум който чух? Май идва от вратата? Трябва да проверя, може да е крадец, но съм толкова уморен и ми се спи.”

„Трябва да се събудя може да е нещо важно. Хей какво става не мога да се събудя. Защо не мога да си помръдна краката или ръцете?”

„Трябва да се събудя! Не искам да умра! Трябва да вложа повече воля в това. Ей тяло събуди се, отвори си очите ставай!”

„Господи вече мога да си движа крайниците, вече съм буден”

„Слава богу най-после свърши. Толкова се радвам да се върна към познатата физическа среда.”

Парализата от тип А е такава срещу която не трябва да са съпротивляваме, ако е възможно просто се оставете спокойно на състоянието, което преживявате. След това се активира някакво променливо състояние на съзнанието, което човек се надява да постигне.

Много астрални пътешественици подчертават значението на ясните изображения или визуализации за предизвикване на опитност извън тялото. Въображаемите тренировъчни форми са важна част от магическото развитие. Прогресивните методи на трениране на въображението често са описани в магически окултни книги. Редовната практика на визуализиране започва с прости геометрични фигури и след това напредва към по-трудни задачи, като например сложни триизмерни форми.

Първа практика – прочетете описанието бавно и след това се опитайте да си представите всеки етап. Представете си един портокал, който е поставен върху синя чиния и искате да го изядете. Забивате ноктите си в кората на портокала и обелвате част от него. Продължете да белите портокала и след като го обелите целия накъсайте го на парченца и изяжте едно парче.

Ако след като изпълнете това устата ви не се напълни със слюнки или не усетите сока на портокала или неговата миризма, значи ви липсва ярко или обучено въображение. Пробвайте това отново, като може и да не е с портокал, а нещо друго с ярки цветове и изразени форми. С практиката на такива и подобни на тази задачи, вашето въображение ще се подобри и ще се чудите как преди въображението ви е било толкова бедно.

Втора практика – тази е доста по-трудна от първата. Представете си диск, който е наполовина бял, наполовина черен. След това си представете, че се върти около центъра си, като ускорява и забавя своето движение и спира нацяло. След това си представете диск в червено, който по време на своето въртене променя цветовете си в оранжево, жълто, зелено, синьо и виолетово. След това си представете два такива диска един до друг, които се въртят в обратна посока и променят цветовете си в обратен ред.

Други полезни умения са концентрацията и контрола. Не само трябва да сте в състояние да произвеждате образност, но и да можете да премахвате изображения от съзнанието си и ли пък да ги задържате, толкова дълго, колкото искате и да ги сменяте както си поискате бързо или бавно.

Трета практика – започвате да броите и мига в който друга мисъл ви дойде на ум, спирате броенето и започвате отначало. Ако стигнете до 4 или 5 значи се справяте добре, но е много вероятно да бъдете прекъснат от мисли като: „Това е лесно” ; „Вече стигнах до 3” или „Чудно ми е колко дълго трябва да продължи това”.

Всички тези умения, релаксация, образност и концентрация се прилагат отново и отново, колкото е необходимо, докато не предизвикат преживяване извън тялото по собствена воля. Други помощни средства за позата, която сте заели. Ако легнете може и да заспите, въпреки, че Мулдоон застъпва тази позиция. От друга страна ако се чувствате дискомфортно, това ще ви попречи да изпитате преживяването. Затова позицията, която ви е най-удобна е най-добра за вас. Някои хора смятат, че трябва да не ядат няколко часа преди доброволното предизвикване на преживяване извън тялото, за да се избегнат всякакви стресови и отрицателни емоции.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Свързани продукти

Отзиви

Страхът идва от егото. Работете върху него.
Петър
Запознайте се с с метода "Силва."
Лично аз го получавам когато релаксирам отначало мислех че е реакция от лекарства или че психясвам тотално постепенно осъзнах че е оит искам да го усаваршенствам и да преодолея страха моля за съвети благодаря
mariq
Много исксм и аз да преживея това изживяване дори го чуствам от вътре,но сякаш не мога да се отпусна напално, защото малко се страхувам моля дайте ми някъкав съвет за да успея благодаря ви много.
Коментирай
loading...