🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Трета чакра (Манипура)

Трета чакра (Манипура)

  1. Трета чакра (Манипура)
  2. Функция на Трета чакра - Енергия
  3. Функция на Трета чакра - Автономност
  4. Функция на Трета чакра - Воля
  5. Функция на Трета чакра - Самоуважение
  6. Функция на Трета чакра - Проактивност
  7. Функция на Трета чакра - Сила
  8. Демон на Трета чакра - Срам
  9. Формиране на Трета чакра

Демон на Трета чакра - Срам

Срамът е демонът на чакри, да се оформи в ефективно действие. Изпитваме срам от себе си и следователно от своите основни инстинкти, които тогава трябва да бъдат контролирани от ума. В резултат вързаните от срам личности се чувстват затруднени и могат да изпаднат в модели на натрапчиво повторение и привикване.

Когато издигащият се, освобождаващият ток се спре в третата чакра, проявяващият, насочен надолу ток на съзнанието се увеличава. Умът ръководи нещата, привързвайки биологичната енергия към контролирани и приети модели, създавайки понятието вързан от срам. Вързаните от срам хора уважават повече мислите, отколкото инстинктите си, особено вътрешните гласове, които непрестанно им казват колко некадърни и посредствени са. Спонтанността им е ограничена от вътрешна критичност и контрол и енергията им е замръзнала във волята.

Тъй като природните инстинкти не могат никога да бъдат напълно потиснати, те периодично изригват във формите на сянката, които само увеличават чувството на срам и неадекватност. Когато се държим лошо, губим настроението си, разпадаме се или имаме пропуски в бдящия си себеконтрол, ние изпадаме в по-дълбок срам. Примери за това са човекът на диета или на лекарства, който непрекъснато гуляе, или предприемачът, който саботира работата и успеха с отлагане и пасивно-агресивно поведение. Блокажът във волята пречи на насочения надолу ток да влезе във втората чакра с нейната ориентация към удоволствието, така че тези дейности рядко им носят някакво действително удоволствие. Срамът е някак омекотен от страданието и потребността да създава отново нещастие и неуспех държи съответния човек в много жалко и илюзорно състояние на равновесие.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Отзиви

Детелин
Дотук всичко беше добре, но статията за Самоуважението е малко изсмукана от пръстите... Изводите са доста повърхностни. Това е изключително важна функция и авторите трябва да направят по-сериозна редакция. Като цяло сайта е много добър.
Направих си теста и резултатът е 0% за трета чакра.....затворена.... :(
Galya Koleva
Prekrasno napisano!
Rosi Petrova
Blagodarja na horata koito sa vzeli ucastie za sastavjaneto na tozi sait Mnogo polezen i interesen
Виж още отзиви
Коментирай
loading...