Назад до Аюрведа терапии

Аюрведа терапии

  1. Аюрведа терапии
  2. Освобождаване на чувствата
  3. Физическо очистване (Панча карма)

Освобождаване на чувствата

Нека първо да разгледаме емоционалните, или психологични фактори. Гняв, страх, тревожност, нервност, ревност, алчност и желание за притежание (собственическо чувство) са нормални човешки емоции. Повечето хора научават в детска възраст, че тези отрицателни чувства не трябва да бъдат показвани. В следствие на това естествената им изява започва да бъде потискана още в ранна възраст. Науката Аюрведа учи, че човек трябва да се освобождава от тези чувства. Тяхното потискане нарушава равновесието в организма и води до образуването на токсини, предизвикващи заболявания.

Аюрведическата техника за справяне с негативните емоции е наблюдаване и освобождаване. Например: ако се появи гняв, човек трябва напълно съзнателно да наблюдава разгръщането на това чувство от начало до край. От това наблюдение той ще научи много за природата на гнева, за да може в крайна сметка напълно да се освободи от него. По такъв начин може да се постъпи с всички отрицателни емоции. Аюрведа учи, че по пътя на осъзнаването бихме могли да се освободим от всички тях.

Страхът е свързан с вата; гневът - с питта; завистта и алчността - с кафа. При потискане на страха ще се увредят бъбреците, при потискане на гнева - черния дроб. Завистта и алчността оказват отрицателно въздействие върху сърцето и слезката.

Рейтинг:

Свързани продукти

СОРИОН КРЕМ ПРИ СУХА, СЪРБЯЩА И ЛЮЩЕЩА СЕ КОЖА -  50 гр.
40.87
лв
Изненада при поръчка над 60 лв.

Отзиви

Това много помага, браво ????????
гггггггггггггггг
Консултирай се със специалист. Виж в нета за добър.
Nessi
Моля помогнете ми! Преди време преживях емоционален стрес, оттогава немога да се освободя от чувство на гняв, вина, тревожност, сякаш немога напълно да го преодолея. Постоянно се стискам да не избухна и прочие! Как да се освободя от тези чувства! Моля Ви кажете ми.......
Виж още отзиви
Коментирай
loading...