🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Крион: Още за кармата

Крион: Още за кармата

  1. Крион: Още за кармата
  2. Груповата карма
  3. Безполдната Мери
  4. Джон богатия
  5. Рибарят Филип
  6. Кралица Елизабет
  7. Обичният Дейвид
  8. Разлика между наследство и мисия
  9. Лий Каръл за неговата карма

Джон богатия

Сега ще ви разкажем за Богатия Джон. Всеки един от вас познава този Джон. Той се родил на тази планета със способността да създава богатство. Всичко, до което се докосвал, го правело богат, защото такава била неговата карма. И много хора го гледали и казвали: "Сигурно е бил добър човек в предишния си живот, щом има толкова добра карма." Но изобщо не разбирали същността на неговия урок. Още от малък Джон събирал пари от останалите деца за това и онова,., услуга тук, акция там. Когато завършил училище, другите тепърва започвали, а Джон вече бил на път да забогатее. Така бързо натрупал и умножил състоянието си. Богатството му било толкова голямо, че Джон не би могъл да го похарчи, докато бил жив. Въпреки това той постоянно трупал още и още и започнал да се чувства нещастен. И сърдит. Защото Джон нямал ясна представа за мисията си. Било твърде лесно да трупа богатство. Постепенно Джон станал раздразнителен, постоянно оплакващ се човек. Толкова бил сърдит1 и намусен, че хората започнали да го отбягват. Край него останали само онези, на които плащал, за да го търпят... което пък било тяхната карма. И така Джон умрял като нещастен човек. Едва когато се озовал от другата страна, той си дал сметка за същността на урока си. Бил избрал един от най-трудните уроци, с който така и не успял да се справи.

Скъпи мои, в Евангелието се говори за това и тази вечер искаме да разясним значението му. Защото текстът гласи: "По-лесно е камила да мине през иглени уши, нежели богат да влезе в царството Божие." (Евангелие от Матея, 19:24) Позволете на Духа да ви каже какво означава това. Ето какво: изключително трудно е човек с голямо богатство да стигне до просветлението. Това бил урокът на Джон. Дали можел да дойде на планетата, да се нагърби с тази живот и все пак да намери просветление? Защото възможностите да намери просветление минавали бързо край него, а той дори не се огледал наляво или надясно. Стремежът към богатството го бил погълнал изцяло.

Само че някои са взели цитата и са създали цял сценарий от зле измислени правила около въпроса за богатството. "Духът иска да каже", твърдят те, "че не е възможно да си богат и просветлен едновременно! Така че", продължава неубедителната логика, "щом си богат, не си просветлен. Затова", завършва линията на мислене, "за да намериш Бог, трябва да раздадеш богатството си" (за предпочитане на някоя организация, готова да го приеме с намерението да ти помогне да се отървеш от това духовно бреме). "Само тогава ще постигнеш просветление." Същите тези хора (което е още по-лошо) отъждествяват бедността с просветлението. Повярвайте ми, скъпи мои, изобщо не е така. Молим ви да видите здравия разум. Вече сме ви казвали, че искаме да имате изобилие. В други ченълинги сме ви отвеждали на пътешествия, където сте отваряли вратата към стаите на вътрешния ви духовен живот, и една от тях винаги е пълна догоре с красиви неща... злато и богатства. Защо да ви показваме тези неща, защо да ви приканваме да съ-творявате собствената си реалност, а после да ви изправяме пред постулата, че не може едновременно да сте просветлени и богати? Причината е следната. Не можете да сте напълно просветлени и да притежавате безмерно богатство. Трудността тук е, че човекът, който се ражда на планетата да трупа лесно богатство, има изключително тежка карма. Дали той ще успее да се обърне навътре, да се вгледа в своята духовна страна и да постигне просветление? С други думи, раздвоението е почти непреодолимо. Това е. Всеки един от вас заслужава изобилие. Евангелието просто посочва трудността и предупреждава за нея. Постигането на просветление и земно богатство изисква голямо равновесие и истинско пречистване на егото. Тези качества рядко съществуват заедно. А когато се срещат, значи сте срещнали много стара душа. Блажен е онзи, който познава Бог и се радва на изобилие!

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Скрити са били умишлено, както и цялата история на планетата за да ни използват и манипулират.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...