🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Приближаване към Висше съзнание

Приближаване към Висше съзнание

  1. Приближаване към Висше съзнание
  2. Медитация - Преминаване към по-висше съзнание

Медитация - Преминаване към по-висше съзнание

Целта на тази медитация е да ви помогне да развивате своите способности за усещане на тънките енергии на по-висшите измерения, после да стимулирате своя психичен център, известен като “трето око”, както и духовния си център, познат като “коронен” център.

Стъпки:

  1. Седнете удобно. Доловете звуците в стаята, усетете дрехите върху кожата си, ритъма и пълнотата на дишането си. Дишайте дълбоко няколко минути, след това насочете вниманието към тялото си и се почувствайте удобно и релаксирани колкото ви е възможно. Наблюдавайте пулса и ударите на сърцето си.
  2. Представете си, че се сливате с излъчването и светлината на вашият Висш Аз. Вече слели се с Висшето си Аз фокусирайте се върху своето емоционално тяло. Можете да си представите емоционалното си тяло да се чувства като пласт от енергия точно по повърхността и около вашето физическо тяло. Като ваше Висш Аз изтласкайте емоционалното си тяло извън физическото, докато то застане около вас искрящо, гъвкаво и ясно.
  3. Сега представете си вашия духовен център на върха на главата си като разцъфнал лотос. Всеки път, когато вие растете и достигате по-високо, листата се разтварят и вече имате един хилядолистен лотос. Представете си как ще се чувствате, когато всички листенца се разтворят. Обрисувайте си лотоса - как изглежда точно сега, колко много от листенцата са отворени. Представете си как повечето листенца се отварят леко и нежно. Когато всички листенца на лотоса са отворени, вижте себе си като обкръжен от блещукането на своето пробудено духовно тяло.
  4. След това си представете една мрежа от светлина около вас, която е вашето ментално (умствено) тяло. Удължете тази мрежа право нагоре и я направете по-фина и по-красива.
  5. Като Висш Аз поставете виолетова светлина около епифизната си жлеза, намираща се зад очите ви близо до центъра на вашия череп. Епифизата регулира отварянето на духовните очи, които могат да виждат невидимите (тънките) енергии в това и в други измерения, вижда също вашата и чужди аури.
  6. Огледайте стаята с леко фокусиран поглед. Изследвайте всяка разлика във виждането на познатите ви предмети или осъзнаване на енергия около тях. Ако забележите едно меко сияние около нещата, задълбочете се в разглеждане на сиянието, за да видите по-добре неговите размери, плътност, модела, който то съдържа и т.н.
  7. Когато се завърнете в стаята, поздравете себе си за работата на вашия енергиен център, като подчертаете желанието си да видите повече от невидимите енергии около вас.

С практикуването на тази медитация можете да увеличите развитието на вашия ясновиждащ поглед. Той се развива по своя собствена скорост и по начин, удобен за вас. Благодарете всеки път, когато сте достигнали по-голямо вътрешно осъзнаване на тези енергии, които обикновено са невидими или неразпознати. Защото вие започвате да долавяте по-висшите измерения и да виждате нещата през очите на вашият Висш Аз. 

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...