Назад до Станете вашият Висш Аз

Ускоряване на вашето развитие

  1. Ускоряване на вашето развитие
  2. Вие можете да израстете незабавно
  3. Медитация - Ускоряване на вашето израстване

Останете спокоен за момент и попитайте себе си: ”Колко дълго мисля аз ще продължи, докато аз стана просветен?” Намирате ли себе си да отговаряте: “Никога няма да мога.” или “Това ще отнеме животи - време.”? Мислите ли, че това е прекалено много - да си представите, че вие бихте могли да достигнете просветление през това време - живот и да бъдете своето Висш Аз през всичкото време? Вие създавате своята собствена действителност и затова е възможно да създадете действителността, в която вие достигате просветление в това време-живот.

Вие можете да станете просветлен през времето на този живот.

Може да сте чули, че това изисква време - животи, за да достигнете просветление и да станете своето Висш Аз. В миналите времена това често ставаше. По-плътните енергии на вашия физически план, нивото на съзнанието на човечеството, както и малкия брой духовни учители правеха възможно просветлението само за малко хора, и то след години на специална подготовка. Това изискваше много дисциплина и самоосъзнаване, за да се премине през плътните енергии на земята, затова начинът е бил само за много малко хора. Днес вълната от светлина, която преминава през вашата вселена, както и високото ниво на съзнание, което много хора са достигнали, са отворили един по-голям канал към по-висшите области и са създали възможности за много хиляди да достигнат просветление.

Вашият Висш Аз винаги расте, изследва, научава и открива нови аспекти за себе си. Като израства - достига нови нива на разбиране, себеосъзнаване, енергичност - едни от важните цели на целия живот. Израстването никога не свършва, защото дори и вие да постигнете по-висши нива, има още по-далечни нива да се достигнат. Без израстване има едно съкращаване на енергията на силата - живот. С развитието вие се чувствате жизнени, бодри, здрави и весели.

Един от най-важните елементи за постигане на просветление е интензивността на вашето желание за израстване. Колкото повече желаете да растете с цялото си същество, толкова по-скоро ще достигнете просветление.

Един духовен учител държал своя ученик под вода, докато започнал да се задъхва за въздух: “Ти трябва да желаеш просветление така интензивно, точно както искаш въздух - и след това ти ще го постигнеш бързо.” - той казал това на ученика, когато го освободил. Това е известна история, тъй като тя илюстрира толкова добре връзката между желанието за духовно израстване и неговото постигане.

Вие може и да сте чули, че да желаеш нещо е погрешно. И все пак вашето желание ви учи на много неща относно вас самите и природата на действителността. Ако вие желаете неща, които ви причиняват страдание, това страдание ще ви научи да желаете неща, които ви носят радост.

Дори постигането на материални желания може да създаде духовно израстване. Зад желанието да имате нов дом или кола е желанието за развитие, изразено в една позната форма. Когато достигнете съвършено познание над проявлението на вашите материални желания, вие ще започнете да разбирате, че материални вещи, престиж и богатство имат малка стойност, освен ако те не ви служат за вашата по-висша цел. Вие ще достигнете до една точка, когато ще имате едно силно, увеличаващо се желание да бъдете вашият Висш Аз.За някои това желание може да дойде чрез изпълнение на други желания и научаване кои желания наистина служат за това и кои - не.

Колко много вие желаете да израстете? За да засилите вашето желание за развитие, помолете вашият Висш Аз да ви покаже как. Животът ви ще стане по-добър, когато израстете духовно. Някои хора смятат, че духовното развитие означава да се откажете от всички неща, които обичате да правите. Вместо това представете си, че колкото повече израствате, толкова по-радостен и спокоен ще стане животът ви. Вие ще бъдете по-уравновесен в допир със стабилната, балансирана и спокойна вътрешна част от вас. Ще извършвате неща, които обичате и ще изпълнявате вашата по-висша цел с чувство на дълбоко вътрешно задоволство.

На едно определено ниво на еволюция желанието изчезва и вие просто сте. Вие не желаете, вие не искате нещо, и не сте в състояния на имане и не-имане. Докато достигнете това ниво използвайте желанието като средство, каквото то е. Вие имате желания по една причина - така че вие може да желаете вашето духовно развитие и това може да бъде вашият Висш Аз. Искането за духовно развитие става толкова силно, че то става една всепроникваща мисъл - колкото повече желаете това, толкова повече достигате една духовна ориентация във всичко, което правите и толкова по-бързо вие достигате просветление.

Ако вие искате да се развивате, важно е да проверите своето вярване относно израстването. Вие ще искате да имате гъвкави вярвания, отворен ум и доверие, че вселената е дружелюбна. Вярвате ли, че израстването е една борба, която се постига чрез мъка и криза и това отнема много време, или е възможно за вас това да отнеме повече от този живот, за да станете своето Висш Аз? Като изберете да поддържате положителни мисли по отношение на развитието, вие можете да разширите вашата възможност за еволюция. Израстването може да стане мигновено, вие можете да се развивате в радост, можете да достигнете до просветление по време на този живот.

Вие можете да се развивате с радост, вместо с борба.

Ако вие вярвате, че израстването се постига чрез борба, ще създадете кризи, чрез които ще еволюирате. Един от най-големите дарове, които можете да дадете на себе си е да изчистите всички негативни картини, които имате относно израстването. Един от най-големите дарове, които можете да дадете на себе си е да изтриете всяка отрицателна картина, която си представяте относно израстването. Разрешете на себе си да имате ценни и значими неща, като вашето духовно развитие, които да дойдат лесно. Необходимо е много по-малко време и енергия, за да еволюирате чрез радост, отколкото да растете чрез борба.

Някои хора се радват да разказват истории колко трудни са били за тях някои неща, когато е трябвало да осъществят своята борба. Колко по-чудно би било да бъдат заменени с истории относно това колко лесно стават нещата! Вие не трябва да работите упорито ден и нощ, да се чувствате изтощени или да преодолявате невероятни несъгласия и препятствия, за да имате достижение, в което има смисъл и духовно израстване.

Някои от вас се тревожат, когато нещата вървят “много лесно”. Когато вие повишите своите вибрации, нещата ще стават по-лесно. Препятствието се съдържа не в това, колко трудни са нещата, а колко разширено можете да направите своето виждане и колко много може да бъде постигнато със спестяване на енергия, с радост и творчески намерения.

Ако точно сега имате една ситуация в живота си, която е по-малко радостна, отколкото бихте искали да бъде, разберете, че това ви учи на важни уроци. Ако вие сте в криза, може би достигате вътрешно до най-дълбоката част на своето същество и печелите една нова сила и смелост. Вие може да изберете да научите тези уроци и спечелите тези качества с радост. Просто спрете за момент и вземете решение да го направите. Нещата може да не се променят за една нощ, но ще се променят. Вашият Висш Аз ще започне да създава условия, които ще ви позволят да изживеете същото израстване чрез радост, докато в миналото вие създавахте чрез борба.

Рейтинг:
1.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...