🥗 Актуални продукти в промоция на NEWAGE.BG
Назад до Ускоряване на вашето развитие

Ускоряване на вашето развитие

  1. Ускоряване на вашето развитие
  2. Вие можете да израстете незабавно
  3. Медитация - Ускоряване на вашето израстване

Вие можете да израстете незабавно

Духовното израстване не трябва да бъде процес “стъпка по стъпка”, той може да бъде мигновен. Помислете за някои качества, които бихте искали да имате точно сега като вътрешен мир, по-висш фокус или повече любов към себе си. Как мислите, колко дълго ще продължи, за да достигнете това? Вие не трябва да чакате една година, пет години или един цял живот. Вие можете да повишите своето изживяване на тези качества точно сега. Кажете на себе си: “Аз приемам повече от това качество в моя живот. Сега аз съм спокоен, съсредоточен и обичам себе си” или вие избирате каквото и да е подходящо качество. Когато вие казвате потвърждения, повишавате своето изживяване на тези качества.

Когато казвате потвърждения, много важно е да ги кажете в сегашно време. Вместо да кажете: “Аз ще бъда спокоен”, което ви поставя в едно бъдеще време, кажете: “Аз сега съм спокоен”. Вашият подсъзнателен ум не знае разликата между това, което е истина и това, което вие мислите за истина. Когато кажете тези твърдения, вие препрограмирате своя подсъзнателен ум да приеме тези мисли като ваша реалност. Когато това стане, ще създаде промени във вашия живот така, че да съчетае тази нова вътрешна реалност.

Направете своята ежедневна работа в живота, важна част на духовното си израстване.

Плащайте сметките си, полагайте грижи за себе си и бъдете самостоятелни - това са неща също толкова важни за вашето духовно израстване, както да медитирате. Израстването за повечето от вас идва чрез пълноценно изживяване на живота ви - не избягването на живота и оттеглянето в пещери да медитирате по цял ден. Вие сте тук да учите от всяка личност, от всяка ситуация и от всяка трудност, която имате. Вие сте тук, за да се научите да бъдете напълно присъстващ и осъзнаващ това, което се случва около вас, като прибавяте повече яснота, хармония и светлина във всичко, което правите.

Духовно израстване е да се научите да изпълнявате своята работа в живота във всяка област, от вашите отношения до вашата кариера. Когато влагате своята духовна светлина във всичко, което правите, вие внасяте яснота и любов във всички ваши дейности и обръщате всяко изживяване във възможност за израстване, ставате своето Висш Аз.

В началото вашето духовно израстване може да бъде нещо, към което се фокусирате само случайно. Когато продължавате по вашия път, това ще стане една увеличаваща се важна част от вашия живот.

Вие ще започнете да обръщате всичко, което правите в една възможност да еволюирате духовно, дори във вашите ежедневни дейности. Миене на чиниите, отиване на работа или други рутинни неща могат да ви създадат възможности за израстване. Можете ли да бъдете изцяло в момента, съсредоточавайки цялото си внимание върху това, което правите? Можете ли да наблюдавате мислите си по един нов начин, на по-високо ниво и дори да ги промените в по-положителна възвишена насока? Можете ли да задържите ума си върху едно нещо известно време, или да изпратите любов от вашето сърце към хората около вас? Всяка дейност, която извършвате, без значение колко земна е, представлява възможност за вас да я извършите в по-високо състояние на съзнателност.

Не сте далеч от това да станете просветлени, но не можете да държите сърцето си отворено през всичкото време, оставайки в състояние на постоянно блаженство, или да медитирате по цял ден.

Когато личността ви достигне увеличаващо се влияние на вашият Висш Аз, ще има много моменти, когато връзката е по-слаба и много пъти, когато е по-силна. Стари страхове и интереси могат да изплуват на повърхността. Обърнете внимание колко дълго продължават тези трудни моменти. Когато израствате, вие ще преминавате през тези състояния все по-бързо и по-бързо. Вие ще имате все по-често усещания за яснота, цел и посока. Вашата способност да възпитавате себе си и да служите на други ще нарасне. Отначало може би ще има малко доказателства за вашия духовен прогрес. С течение на времето способността ви да отговаряте и да оставате в едно по-висше състояние на съзидателност ще нарасне. Вашите прозрения ще станат по-многобройни. Съвпадения, телепатични връзки и проблясъци на вътрешно знание ще се случват по-често.

Приемете тези моменти, защото когато направите това, вие ще привлечете повече от тези събития към вас.

Ускоряване на вашия растеж идва също и от приемането и обичта ви към вас самите такива, каквито сте сега. Някои от вас мислят, че вие ще обичате себе си повече, когато сте еволюирали и сте станали съвършени. Мнозина от вас са твърде критични и твърди към себе си. Духовното израстване идва от любовта към вас самите, каквито сте сега, а не като се смятате за сгрешил, тъй като не сте достигнали някакъв въображаем идеал на съвършенство. Вие сте съвършени такива, каквито сте. Започнете да намирате доброто в себе си по-често. Ценете всички неща, които правите добре и приемете всички моменти, в които наистина харесвате себе си. Приемете, че сте прав, вместо че сте сгрешил. Духовното израстване не е нещо за което работите упорито. Това става, като оставате продължително с вашия развой, като разбирате, че всяко нещо, което ви се случва е част от вашето духовно развитие. 

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Коментирай
loading...