Назад до Станете вашият Висш Аз

Приближаване към Висше съзнание

  1. Приближаване към Висше съзнание
  2. Медитация - Преминаване към по-висше съзнание

Когато вие станете вашият Висш Аз, вие ще изпитате много по-висши състояние на съзнание. Тези състояние се получават естествено с увеличено наблюдение, внимание и разбиране. Те идват от вашето по-висшо настройване към по-висши измерения и вашата нараснала възможност да съществувате в повече измерения, не само във вашата земна действителност. Те идват, когато вие израствате по гъвкав, вярващ че всичко е възможно и отваряте вашия ум, за да изследвате неизвестното.

Когато вие станете вашият Висш Аз, вие може да изживеете увеличаване на психични и телепатични способности, ясновидство, спомени от минали животи. Не е необходимо да развивате тези способности, за да растете духовно, но тези способности може да са една част от вашия растеж. Вие можете съзнателно да ги развивате, или да ги изживеете, станали естествено, когато вие израствате. Вие можете съзнателно да развиете умения на по-висше съзнание, като увеличавате вашата осведоменост. Всяко нещо, което вие направите има повече нива за това, отколкото вие обикновено обръщате внимание. Има много повече неща, които минават около вас, отколкото вие обикновено долавяте. Когато станете по-наблюдателен и долавящ, вие ще забележите всички невидими тънки енергии, които съществуват около вас. Те винаги присъстват и вие можете да работите с тях, за да промените вашата действителност.

Колко много нива вие можете да доловите около вас в едно и също време? Можете ли да забележите вашето дишане, вашето положение, мислите ви, емоции, движения на мускулите, звуците в стаята, усещането на дрехите си върху вашето тяло, миризмите около вас, всичко заедно наведнъж? Колко далеч в стаята се разширява вашата енергия извън вашето тяло? Почувствайте богатството на вашата способност да чувствате тънките (невидими) енергии.

Когато станете по-разбиращ, вие ще доведете съзнанието на вашият Висш Аз в места, които обикновено се използват несъзнателно. Вие може да имате живи видения или сънища, които ви носят известия и ръководство за вашия живот. Когато разбирането ви се увеличи, вие може да разберете друг живот и когато сте изживели, така също и за минали животи, които сте живели паралелно. Например, когато срещнете човек за първи път, вие незабавно можете да почувствате обич към него, чувствайки сякаш сте го познавали преди. Вие можете да отидете някъде на ново място и да почувствате, сякаш вие сте били тук и преди.

Когато вие станете вашето Висшо Аз, вие може да имате по-голямо разбиране за вашите психични способности. Вие може да откриете, че знаете неща, без да разберете как ги знаете. Ще може да откриете в себе си, че предвиждате какво ще кажат хората, преди да започнат да говорят и дори да завършите изречения вместо тях. Вие може да имате едно усещане, че нещо ще се случи и то се случва. Вие може да мислите за някого и се натъквате на него или сте повикани от него малко след това. Вие можете да получите бърз проблясък от информация относно някои, които вие дори не познавате и по-късно откриете, че вашата информация е била точна. Макар че тази информация винаги е достижима за вас, тя става много очевидна, когато вие растете и достигате разбирането за вашето Висшо Аз. Това разбиране ви прави да станете по-осъзнат за вашите мисли и всичко, което става около вас.

Развивайки нарастващото осъзнаване и чувствителност за вашият Висш Аз - като ясновидско зрение и телепатия и психични способности - това ви дава повече лична сила и перспектива. С нараснали ясновидски способности вие печелите едно друго измерение на съзнание, което ще ви позволи да действате дори по-силно във вашата нормална действителност. Вие ще разберете как съзнателно да създавате резултати, които преди са ви изглеждали като чудеса. Вие ще спечелите една увеличаваща се възможност да лекувате себе си и да останете центриран и балансиран като знаете кой сте вие и повишавате на положителната енергия около вас.

Как вие използвате тези способности това ще определи дали те служат или не служат за вашето по-висше добро. Те ще допринесат за вашето духовно израстване, ако вие ги използвате, за да служите и да упълномощите други, и като средства да създадете вашата цел на живота. Те няма да ви служат за вашето израстване, ако ги използвате за контрол над други, за фалшиво изграждане на вашето его или като цел за това. Тези възможности са средства да подкрепят вашето израстване, а не целите на израстване. 

Вашите способности за ясновиждане ще се увеличат, когато станете своето Висш Аз.

Способностите ви за ясновиждане, т.е. да усещате, виждате и чувате информации отвъд, което е възможно за вашите физически усещания ще се увеличат и това ще ви позволи да станете по-чувствителни към тези невидими енергии. Мнозина от вас вече са имали опитности с ясновидство, но не знаят как да нарекат това. Например можете да погледнете някого и интуитивно да знаете, че нещо не е наред с него или нея. Може да докоснете някого и да се почувствате привлечен да насочите ръката си по определен начин, без дори да мислите за това, но това движение на ръцете ви може да създаде освобождаване или промяна за тази личност. Може да се видите как жестикулирате с ръцете си докато говорите, ако сте движен от енергия. Може да сте способен да чувствате студ или болест преди да се появят физическите симптоми.

Вие може да почувствате физическата, емоционална и ментална енергия на телата на други хора. Може също да сте способен да усетите липсата на хармония в моделите на енергиите на хората. Някои хора виждат с вътрешните си очи разрушения в енергията на други хора като по-плътни или по-тъмни места. Тези места може да показват болест или че личността е поела енергийни модели от друг човек, които не са в хармония с неговите.

Когато вие израствате, ще откривате все повече своите собствени енергийни системи. Ще се научите как да работите с енергии, как да лекувате себе си и дори как да променяте хранителните вещества в тялото си. Работейки на енергийно ниво, ще можете да създадете забележителни промени във вас. Започнете да развивате своето ясновиждащо зрение - и възможността да работите с енергийните си тела, като вярвате на въображението си, като сте весел, находчив и съзидателен. Например ако усетите, че ви става студено, престорете се, че можете да видите своята аура - енергията, обгръщаща тялото ви - как се разширява навън и надалеч от тялото ви. Забележете, ако тя не изглежда добре или някак си не я усещате правилно. Не се тревожете, ако не можете наистина да я видите - престорете се, че я виждате с вътрешните си очи.

Някои хора си представят, че енергийните им полета са срутени или са твърде близо до техните тела ако са болни или просто имат физическа болка. Някои усещат цветове. Представете си, че вие разширявате своето енергийно поле така, че да изглежда красиво и балансирано. После направете цвета по-красив или прибавете още цветове. Изпратете също и светлина към това място. Просто играйте, докато почувствате промяна. Ключът за създаване на една трайна промяна е способността ви да наблюдавате, за да усетите дори най-незначителната и временна промяна. Поздравете се дори и ако промяната във физическото ви усещане трае само секунда или две. Всяка промяна е едно указание, че вие сте на прав път и това, което правите е повлияло на вашата енергия.

Един мъж имаше възпалено гърло. Той беше певец и скоро щеше да има представление. Не желаеше да загуби гласа си и започна да използва своето въображение. Той си представи обръч от светлина около гърлото си. Някак си му беше твърде стегнат, така че той си представи как го премахва. Незабавно когато почувства по-силна болка и спазъм от този образ, той спря образа. Всъщност не вярваше, че работата с енергията щеше да го доведе до някакъв резултат, но незабавната промяна беше го окуражила, дори това да беше и в погрешно направление. Тогава той си представи как прибавя повече превръзки, като ги прави все по-фини и като прибавя към тях и светлина. Само след секунди гърлото му започна да се чувства по-добре. Мъжът се събуждаше няколко пъти през нощта и продължаваше да използва своето въображение и да се занимава със своето гърло. Усещането му за подобрение продължаваше все по-дълго. Когато се събуди на сутринта възпалението в гърлото му беше изчезнало.

Когато вие развиете тези сили на по-висше съзнание, ще спечелите все по- големи и по- големи възможности от вселената. Вашите мисли и вярвания относно това какво е възможно и какво не е възможно ще се променят. Вашите способности да въздействате върху материята и да създавате физически резултати ще нараснат. Когато сте в състояние да влияете на хора и на нещата с по-голямо умение, вие ще откриете едновременно с това как се увеличава вашето чувство за отговорност. Всички тези сили и повишени психични способности, телепатия, ясновидство - ще ви дадат повече яснота и познания, за да помагате на други да достигнат своята по-висша мъдрост.

Важно е тези способности да се развият точно и по правилния начин и с най-добрата за вас скорост и да ги използвате с най-висша цялостност.

Рейтинг:
3.0/5 на базата на 2 оценки

Свързани продукти

НАТУРАЛЕН АМЕТИСТ – камъкът на промяната
6.00
лв
100% Естествени камъни

Отзиви

Коментирай
loading...