Назад до Станете вашият Висш Аз

Успокояване на вашите емоции

  1. Успокояване на вашите емоции
  2. Обичайте хората за това, което те са
  3. Медитация - Успокояване на вашите емоции

На енергийно ниво, все още има смущения във вашия земен план. Моделите на вълните във вашата вселена все още не са загубили това, което може да се нарече “насилие върху творението”. В по-висшите области моделите на вълните са по-меки и по-спокойни. Част от вашата цел на земята е да донесете тези по-спокойни, по-меки енергии на земния план, които да помогнат в еволюцията на материята.

Вие може да чувствате тези смущения много по-силно във вашите емоции. Да се научите да успокоявате емоциите си е една важна стъпка, за да станете вашият Висш Аз. Силни и тежки емоции ви изваждат от омиротворителния център и правят по-трудно да чувате спокойния глас на своето Висш Аз. Можете ли да си представите какъв би бил животът ви, ако винаги се чувствате спокойни, съсредоточени и балансирани? Можете все още да имате силното желание да направите тези неща, но те би трябвало да бъдат хармонични, балансирани усещания вместо развълнувани и смутени.

Вашите емоции ви фокусират във времето и пространството. Вашите емоции са горивото, което движи напред мислите ви и тяхната изява; вашите чувства на желание правят това да стане по-лесно във вашия живот. Но вие трябва да имате желание за нещо, преди да можете да го създадете. Можете да създадете нещата чрез положителни, хармонични емоции вместо чрез отрицателни и нехармонични чувства.

Част от вашето пътуване към Висшето ви Аз е да се научите да чувате и действате под негово ръководство. Когато вашите емоции са спокойни, вие ще чувате умствено това ръководство, ще действате и намирате, че животът ви протича плавно. Когато не следвате нашепването и ръководството на вашият Висш Аз, ще откриете, че нещата се развиват по-твърдо. Вие може да създадете условия, които поставят в действие силни и неспокойни чувства. Силни, емоционални намерения ви сигнализират, че вие не следвате пътя на вашият Висш Аз. Колкото сте по-настрани от вашият Висш Аз, толкова нещата стават по-твърди, по-интензивни и объркани може би от вашите емоции.

Например, един мъж поддържаше мисли, че е необходимо да смени работата си. Между впрочем, той не предприе действия и скоро почувства нарастваща съпротива да ходи на работа. Започна да се чувства отегчен и неспокоен, но все още не предприемаше никаква стъпка. Усещанията се засилиха. Той започна да не харесва работата си толкова много, че леко се разболя, което му позволи да остане в къщи. Неговата работа страдаше от това състояние и един ден той беше уволнен. Незабавно мъжът предприе действия да си намери работа. За негово учудване той веднага си намери чудесна работа. Осъзна, че нещата можеха да бъдат по-лесни, ако беше напуснал старата си работа още в началото когато получи първото ръководство да направи това, и тогава нямаше да изживее толкова много тревожни чувства.

За да растете в радост, важно е да следвате своите вътрешни съобщения и да правите малки лесни промени. Тогава нещата няма да излизат от баланс и вие няма да създавате ситуации, които предизвикват силни напрегнати усещания.

Ако вие чувствате негативна енергия относно нещо, помолете своето Висш Аз какво ръководство ви е необходимо, така че нещата да се развиват по-спокойно в тази област. Всяка негативна емоция ви сигнализира, че имате съобщение от вашият Висш Аз, на което трябва да обърнете внимание. Когато чуете съобщението, вие можете да предприемете действието, което вашият Висш Аз ви ръководи да извършите и така да промените ситуацията, която е причинила смущение.

Ако чувствате отрицателна емоция, спрете и попитайте вашето По- Висш Аз: “Какво е съобщението? Какво е необходимо аз да прегледам в живота си, или да направя нещо друго?” Научете се да обръщате внимание и на най-незначителните усещания на раздразнителност, възмущение или негативност. Има ли някоя област, в която вие последователно имате негативни усещания за нея? Спрете за момент и помолете за едно съобщение в тази област.

Вашите духовни учители не се избавиха от своите емоции, тъй като емоциите са част от човешкото изживяване. Обаче техните емоции бяха миролюбиви и хармонични, без значение какво се случва около тях. Те слушаха ръководството на своя Висш Аз и създаваха хармония и яснота навсякъде около тях. Когато вие достигнете по-високо ниво на усъвършенстване, ще можете спокойно да разпознаете едно избухване на гняв или раздразнение, но вие ще се научите да преработвате тези вътрешни усещания в един миг, като питате какво ръководство ви е необходимо, за да ги отминете.

Вие имате една забележителна емоция, наречена вашата “рождена емоция” и няколко съпътстващи емоции. 

Има много потоци на енергия, минаващи през вас във форма на емоции. Една е вашата рождена емоция. Това е едно дълбоко чувство, което вие трябва да носите през целия си живот. Макар че всяка клетка и атом във вашето тяло са различни от тези, с които сте се родили, дори ако сте претърпели едно важно духовно преобразуване, вие все ще носите това основно чувство у вас.

Някои от вас избират оптимизъм, щастие или задоволство като ваш главен тон - усещане. Други избират едно подчертано чувство на песимизъм, негодувание или разочарование. Някои имат една весела натура, други чувстват една спокойна меланхолия, самотност или неудачност. Някои хора избират любов като тяхно главно тон - чувство, други избират да бъдат сериозни или обичащи забавленията. Някои избират самодоволно превъзходство, други избират да се чувстват безотговорни и малоценни.

Помислете за момент за вашето най-забележително чувство. Вие обикновено сте щастливи, безгрижни или оптимисти? Напрегнат ли сте? Разтревожен или много нещастен? Ако вие не разпознаете вашето най-забележимо тон - чувство, точно сега, просто знайте, че вие го имате и поискайте да знаете повече за него. Вие може да го усещате по-скоро като един вътрешен тон, отколкото като едно различно чувство. Освен едно забележително подчертано тон - чувство вие имате пет до седем съпътстващи емоции, които създават вашата основна емоционална идентичност в това време - живот. Кои емоции чувствате най- често?

Вашият Висш Аз избира тези специални емоции, за да ви води към определени изживявания, които вие не бихте имали без тези специални емоции. Вашите емоции са увеличителна леща, през която вие имате поглед към света. Когато сте щастлив, вие виждате света по- различен, отколкото по времето, когато сте ядосан. Изживяването на всяка емоция е сякаш поставяте нов чифт очила - всяко чувство ви показва различен начин да гледате към света. Вие избирате тези емоции, тъй като те ви дават перспективата, която би ви осигурила най-голямо израстване.

Вие избирате диапазона на интензивност на своите емоции. Някои от вас са избрали многообхватна сфера - от необхватна мъка до огромна радост. Някои от вас са избрали тесни обхвати, предпочитайки да работят с невидими нива - от умерена радост до умерено нещастие. Тъй като живеете в поляризация, за всяка положителна емоция трябва да имате и нейната противоположност. Емоционалното спокойствие идва от намиране на балансираната точка, събирайки всички ваши емоции в хармония с вашият Висш Аз.

Вие имате много емоции през деня и повечето от тях са краткотрайни. Ако се върнете и помислите за чувствата, които сте имали днес, бихте могли да разпознаете най-малко две или три различни чувства. Емоциите са като едно движещо се силово поле - вие можете да ги изпитате и след това ги оставете да изтекат точно през вас. Важно е да не се идентифицирате с тях или да се придържате към тях по-дълго, отколкото е необходимо, за да получите техните дарове. Всяка емоция, която ви изважда от вашия център ви показва, че по някакъв начин вие не се вливате и не сте в допир с вашият Висш Аз.

Някои от вас се чувстват по-жизнени, когато имат силни неспокойни емоции. Може да се тревожите, че успокояването на вашите емоции ще ви направи по-малко бодър. Например ако нещата са много спокойни с вашия партньор, може да мислите, че връзката ви сякаш нещо е загубила от своята страст и огненост. Може би обърквате интензивността с любовта. Някои хора мислят, че ако няма много драматични емоции във връзката, значи другият партньор не се интересува от тях. Те обичат възвишено с интензивни чувства и създават драми, за да ги почувстват. Какви образи и чувства възникват във вас, когато мислите и сте спокойни през цялото време?

Някои от вас се научавате да цените хармоничните емоции при първото изживяване на необуздани чувства. Вие можете да бъдете разгневени, или да плачете с часове, да се чувствате наранени, измамени или отхвърлени. Ще достигнете до една точка, където силните отрицателни емоции са непоносими и вие ще искате мир преди всичко. С това силно желание ще започнете промяната, която ще донесе спокойствие във вашия живот. Готови ли сте да изоставите драмата? Ако е така, кажете на себе си: “Аз избирам мир”.

Рейтинг:
4.0/5 на базата на 4 оценки

Свързани продукти

НАТУРАЛЕН АМЕТИСТ – камъкът на промяната
6.00
лв
100% Естествени камъни
НАТУРАЛЕН ОПАЛ – камък на вдъхновението
6.00
лв
100% Естествени камъни
МЕДАЛЬОН НАТУРАЛЕН ЗЕЛЕН АВАНТЮРИН
4.50
лв
100% Естествени камъни

Отзиви

Someone
Много ми хареса!
Ivanka Dimitrova
Обичайте хората за това, което те са, а не за това, което вие искате от тях да бъдат.(Y) Всички отрицателни емоции показват,ниски вибрации,честота несъответстваща на Висшият Аз! <3
Анонимен
Prekrasno i istinsko chetivo!Mnogo pouchitelno i mnogo aktualno!
Коментирай
loading...