Назад до Техника за астрално пътуване на Денинг-Филипс

Техника за астрално пътуване на Денинг-Филипс

 1. Техника за астрално пътуване на Денинг-Филипс
 2. Енергизиране на шестте центъра
 3. Хранене, дишане и избор на място
 4. Изпращане на астрална субстанция
 5. Душевно оформяне
 6. Въображаема проекция
 7. Проекция на съзнанието в астралното средство
 8. Пътуване в астралните светове

Хранене, дишане и избор на място

Хранене

На първо място стои въпросът за ХРАНЕНЕТО.

Едно проучване на всички въпроси, касаещи астралната проекция, показва ползата от една умерена диета.

Това не означава, че трябва да гладувате. Това означава да не преяждате. Открийте от какво имате нужда - като хранителни количества - и се придържайте към тях. Повечето хора от Западния свят в наши дни ядат твърде много - а защо? С няколко изключения ние всички изразходваме по-малко енергия в ежедневието си, отколкото предците ни, така че защо да се нуждаем от повече храна? Проблемът идва от факта, че повечето хора ядат полуфабрикати, съдържащи малко или никакви хранителни вещества, и естествено тялото започва да изисква по-големи количества от тази храна.

Яжте само полезна и добра храна и тялото ви ще се нуждае от по-малко. Поставете си за цел да ядете по-малко - съществуват много публикации, които могат да ви насочат при избора ви на разумни и подходящи храни. Вие НЕ се нуждаете от "захар за енергия" - тя е един безполезен товар за системата - и НЕ се нуждаете от "всичкия протеин, който можете да получите". Разбира се, ние не можем да живеем без протеин, но и не се нуждаем от целия протеин, който ни е достъпен. Растящите деца се нуждаят от него, за да се изградят телата им по-големи, но вие искате ли по-голямо тяло?

Може да ви се струва, че яденето на повече храна би могло да ви даде повече енергия. Но то няма да го направи. Блокираната от мазнини енергия не е свободно циркулираща и ще са ви нужни много болезнени усилия, за да я освободите.

Ако сте или можете да станете вегетарианци, то това ще ви бъде повече от полезно! Това е част от живота ви като естествени и природни човешки същества.

Място

За много хора може да има само един-единствен реалистичен отговор на тези два въпроса: "В спалнята, нощем".

Това е добре.

За друга голяма част от хората ранният следобед може да бъде времето, през което те могат да си осигурят няколко часа само за себе си. Това също е добре.

Или вероятно вие имате някаква собствена стая за медитации, стая за обличане или спортен салон, където по всяко време можете да изчезнете и да се усамотите.

Без значение за какво може да става дума, има три неща, които трябва да бъдат точно определени:

 1. Докато се обучавате, вие винаги трябва да осъществявате различни практики на едно и също място.
 2. Винаги по възможност да ги осъществявате по едно и също време на деня или нощта.
 3. И - дори и това да означава да чакате, докато всички други обитатели на дома ви заспят - вие трябва да бъдете сигурни, че няма да бъдете прекъсвани или обезпокоявани.

Където и да се намира мястото, което ще използвате за тази дейност, ще бъде полезно, ако си създадете и изпълнявате един кратък ритуал за "отделяне", "изолиране" на това място, доколкото става дума за тази ви специфична дейност. Вероятно някои от "отделящите" и "благославящите" чувства могат да се пренесат и върху другите дейности, за които се използва мястото, но това няма да навреди никому, нали? Важното е, че това специфично влияние ще бъде налице и ще придава на мястото един определен покой и защитеност, когато го използвате за целите, които сте набелязали в краткия си ритуал.

Пози

Поза Жезъл: Това е изправена, но не скована поза. Главата се държи изправена и гледа право напред, раменете са изпънати назад, за да спомогнат за една балансираща и удобна позиция, ръцете висят отпуснати встрани от тялото. Стъпалата са поставени успоредно, като вътрешните им страни се докосват или почти се докосват.

Поза Земя: Поза, при която се лежи по гръб. Ако гръбначният стълб е твърде извит в лумбалната област, колената могат да бъдат леко присвити, за да облекчат това; главата е леко наклонена по посока на гръдния кош, така че да придаде на задната част на темето повече стабилност. Ръцете са изпънати отстрани на тялото, краката са събрани. По време на пълната релаксираност стъпалата естествено ще се наклонят встрани, но при нормалното будно съзнание ще се поддържа едно слабо ниво на напрегнатост за избягване на евентуалното неудобство от това накланяне встрани.

Египетска Поза: Подобно на древните статуи, при тази седяща поза гръбначният стълб е вертикално балансиран, дланите на ръцете почиват върху коленете или бедрата (според това кое е по-удобно), бедрата са разположени хоризонтално, подбедриците - вертикално, а стъпалата са допрени и положени върху земята. Основната тайна за успешното осъществяване на тази поза е да използвате удобен стол, който да има точно необходимата височина. Ако такъв не може да бъде намерен, използвайте възглавничка или табуретка за крака, които да премахнат несъответствието.

Важна забележка: никога, при никоя практика, която е свързана с астрална проекция, не променяйте позите чрез кръстосване на ръцете или краката. Това правило не може да има изключения.

Ритмично дишане

Тук, за разлика от позите, става дума за нещо, което твърде често трябва да практикувате. Правете го навсякъде и по всяко време, денем или нощем. Започнете с него, а после си наредете да го продължите, докато вниманието ви е ангажирано с нещо друго; вижте дали още продължавате ритмичното си дишане, например след половин час. При практикуването му не е необходимо стриктно да се придържате към някоя от изложените три пози, но нека гръбначният ви стълб бъде изправен доколкото ви е възможно и не кръстосвайте ръцете или краката си.

Ритмичното дишане има много приложения освен изложените в тази книга. То може да подпомогне продължителните периоди на умствена дейност, защото обикновено без него вие откривате, че отвреме навреме трябва да прекъснете мислите си, за да започнете отново да дишате. То може да подпомогне всеки вид спорт. Това дишане има както телесна, така и психична стойност. То може да успокои нервите, да генерира енергия и както ще научите тук - то може да ви помогне да насочвате енергията. Това отново разкрива много други цели, за които то е полезно.

Практикувайте ритмично дишане, докато то се превърне в навик и го превърнете в съюзник за цял живот.

Как да го направим

Първо отстранете всички часовници, които смущават слуха ви. След това заемете Египетската поза. (При първия ви опит за ритмично дишане е препоръчително стриктно да спазвате тази поза. Освен всички други причини, добре е да се опитвате да я използвате винаги, когато практикувате ритмично дишане седнали - било то на работното ви място, при четенето на сутрешните вестници или където и да е другаде. Това е полезно за вас.)

След това установете и обърнете внимание на ударите на сърцето си. Те могат да бъдат изненадващо неуловими или трудно различими - вероятно вие съзнателно сте ги игнорирали в продължение на години - така че ако имате затруднения с долавянето им, напипайте пулса си в областта на гърлото, слепоочията или китката. Веднага щом сте в състояние да долавяте ритъма, започнете да отброявате ударите. Сега можете да експериментирате с установяването на собственото си Ритмично дишане.

Онова, което се опитвате да установите, е един модел на дишане, при който можете безпроблемно да задържите белите си дробове изпълнени с въздух за определен период от сърдечни удари, след това да издишате в продължение на двойния брой удари, така че белите ви дробове да бъдат напълно изпразниш толкова, колкото можете да задържите белите си дробове изпразнени в продължение на първоначалния брой удари, а след това да вдишате в продължение на удвоения брой сърдечни удари, така че белите ви дробове да бъдат изпълнени докрай. И така нататък. За да изясним това, ето три примерни модела, един от които почти сигурно е вашият:

Задръжте дробовете си изпълнени в продължение на: Издишвайте в продължение на: Задръжте дробовете си изпразнени в продължение на: Вдишвайте в продължение на:
2 удара 4 удара 2 удара 4 удара
3 удара 6 удара 3 удара 6 удара
4 удара 8 удара 4 удара 8 удара

Относно астралната проекция няма никакво значение кой от тези дихателни модели ще използвате вие. Не се насилвайте с по-големите периоди!

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Свързани продукти

ДИШАЙ СВОБОДНО - регулира дишането - 325 мг. x 90 капсули
43.00
лв
Изненада при поръчка над 60 лв.

Отзиви

Коментирай
loading...