Назад до Хатори: Човекът като енергийна система

Хатори: Човекът като енергийна система

  1. Хатори: Човекът като енергийна система
  2. Упражнение за себеовладяване
  3. Укрепване на Ка
  4. Въпроси за издигането на Ка

Въпроси за издигането на Ка

Сега спираме, за да отговорим на твоите въпроси, Вирджиния.

Вирджиния: Искате ли да добавите още нещо относно това, което ще ни помогне да увеличим своята Ка? Усещам, че притежавате огромен резервоар от информация по този въпрос.

Хаторите: Е, добре, радваме се, че ни попита за това, защото съществуват твърде много области, в които може да се работи за укрепване на Ка. Но познавайки човешката природа, леко се колебаем дали да предоставим списък с нещата, които трябва да се избягват, за да не предизвикаме отрицателните реакции на хората.

Вирджиния: Разбрах. Но ви моля да споделите всичко с нас заради онези, които биха могли да се възползват от това.

Хаторите: Забелязали сме, че повечето хора са склонни да се стимулират прекалено силно, да се изтласкват отвъд своя физически лимит. Когато сте уморени и се насилвате с помощта на такива изкуствени средства, като стимуланти например, вие изтощавате своята Ка. Когато резервите на физическото тяло се изчерпят, това в крайна сметка създава една твърде отрицателна съвкупност от обстоятелства, довеждащи до възникването на физически проблеми. Освен това, ако Ка се изчерпи, не можете да продължите да се изкачвате по възходящата спирала. Затова става дума за един баланс между почивка, упражняване и движение, за мъдър избор на това, с което се храните и което пиете, и за съзнателно поддържане на положителни мисли и действия.

Разбира се, типът хора, с които сте свързани, също оказват въздействие върху вашата Ка. Онези, които са настроени позитивно, които са жизнени и с възвисен характер, създават възможност да укрепват вашата Ка, докато онези, които са негативно, песимистично настроени, които са изтощени, имат тенденцията да ви изтощават. Затова вземането на решение за хората, с които да живеете и работите от гледна точка на Ка, е друг от аспектите на тази задача. Моля разберете, че не ви даваме нов списък с Десетте Божи Заповеди, към който да се придържате! Искаме да избегнем това, но ви насърчаваме да помните, че е много важно да откриете своя баланс и именно това е намерението, което стои в основата на нашите коментари в тези важни области.

Вирджиния: Има ли нещо друго, което бихте искали да кажете във връзка с лечебните енергии, Ка и по-фините честоти, преди да приключим с тази тема?

Хаторите: Най-висшето лечение идва от Източника на Всичко, Което Съществува - Единственото, което е над двойнствеността, това, което египтяните наричат Нетер Нетеру, Върховното Същество, Божията същност, без значение на думите, с които го наричате. По очевидни причини е по-добре да използвате безкрайния резервоар на Източника, вместо собствената си енергия. Прана не е най-фината енергия, въпреки че е по-фина от физическата материя. Има енергии, които по своята вибрация са по-близо до Върховното Същество. Тези енергии притежават помощни лечебни свойства. Така че колкото по-високо се издига човек във вибрацията, ако използваме този термин, толкова по-близо ще бъде той до Източника, откъдето може да черпи тези фини енергии. Колкото сте по-чисти, толкова по-мощни ще бъдат резултатите от вашето лечение.

Вирджиния: Един въпрос ми дойде наум, когато говорехте за възможността да се използва сексуалната енергия за развиване на съзнанието. Важи ли това за нарастващия брой хора, които се наричат хомосексуалисти? Как може един мъж да прави безопасен секс с друг мъж? И как могат две жени да използват секса, за да разширят своето съзнание без помощта на спермата? Има ли нещо, което сте забелязали, че може да е от полза за подобни хора?

Хаторите: Няма нищо, което по същество да ограничава работата с Ка на хомосексуалистите или лесбийките, стига сексуалната енергия да се издига. Ако мъжете в сексуалните си връзки един с друг практикуват древните даоистки и тантристки методи на сексуално удоволствие, без да еякулират, те ще укрепят Ка, ще издигнат сексуалната енергия до по-високи центрове и ще изживеят по-интензивни нива на удоволствие. Когато сексуалните енергии са издигнати, всяка клетка в тялото може да изпадне в оргазмен екстаз. Обикновено мъжете ограничават оргазма до тазовата област, но когато работят с тези древни методи, ще открият, че не е необходимо оргазмът да се ограничава само до тази област.

Най-общо казано, женската жизненост, нейната Ка, е по-силна от мъжката. Това е генетически определено, тъй като жените трябва да заемат своята Ка, когато са бременни. Зародишът черпи от Ка на майката, за да се развива и да се роди. Това е една от причините, поради които майките и техните деца често са дълбоко и трайно свързани. Така че жените са предразположени да имат по-силна Ка от мъжете. Освен това са с тенденцията да са по-чувствителни към клетъчния оргазъм, въпреки че мъжете със сигурност могат да развият това умение.

В сексуалните връзки помежду си жените могат да използват сексуалната енергия за разширяване на своето съзнание, вкарвайки оргазмената вълна по време на оргазма в праничната тръба и от там да я циркулират в цялото тяло. Даоистките и тантристките методи, използвани от жените, са подобни на тези, използвани от мъжете, с изключение на това, разбира се, че на тях не им се налага да запазват спермата.

От енергийна гледна точка всички хора са едновременно мъже и жени. На фините нива на енергията и съзнанието вие сте потенциално андрогини, което означава "балансирани между" сексуалните полюси на вашето същество. И по този начин, от алхимична гледна точка, не е необходимо да имаш партньор, за да издигнеш своята сексуална енергия.

Вирджиния: Благодаря. Имате ли някакъв коментар за отношението на безбрачието към издигането, който можете да направите за онези читатели, които са или ще бъдат безбрачни?

Хаторите: В по-голямата си част древното разбиране за безбрачието днес е изгубено. В Школите на мистерията на древен Египет имало определени периоди от време, когато от посветения се искало да спазва полово въздържание. Целта била учениците да получат възможност да изследват своите сексуално базирани енергийни модели. Влизайки в тези сфери на своя Аз, посветеният можел да улесни сливането на мъжките и женските аспекти, събитие, което било наречено "алхимичен брак". Днес обаче половото въздържание се е превърнало просто в избягване или потискане, без каквото и да е разбиране за свързаната с него енергетика.

Не се нуждаете от сексуална връзка, за да достигнете до високите нива на съзнанието, тъй като сексуалната енергия може да се циркулира вътрешно и без партньор. Ако човек практикува полово въздържание и в същото време стимулира жизнената сила, за да я издигне от коренния и половия център (близо до основата на гръбначния стълб), той ще изпита блаженството и екстаза. Когато освободената енергия се издигне по гръбнака и достигне до по-горните центрове, тя отваря по-висшите състояния на осъзнаването и съзнанието. На онези, които са избрали пътя на половото въздържание, препоръчваме да се научат да циркулират половата си енергия вътрешно. Истинското полово въздържание не е потискане, а по-скоро едно движение на жизнената сила нагоре.

Във вас има сила и мистерия - силата и мистерията на самия живот. Това е скъпоценен дар, който ви е бил даден. Ценете го. Почитайте го. Познайте го със сърцето и ума. Нека откриете неговия Източник и нека този Източник ви издигне в небесните царства на съзнанието!

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 1 оценка

Отзиви

Благодаря за познанието което ни давате...
Виж още отзиви
Коментирай
loading...