Назад до Крион

Математиката и 12-тичната система

  1. Математиката и 12-тичната система
  2. Винаги можеш да прибавиш към нещо едно
  3. Числото 666
  4. Доказателства за 12-тичната система
  5. Обобщение на изводите
  6. Решението за числото 9944

От Лий Каръл:

Преди няколко месеца получих писмо от човек на име Джеймс Уот. Господин Уот ми задаваше внимателно няколко въпроса, които ме убедиха, че макар да беше впечатлен от някои нумерологични изчисления в материалите на Крион, явно не вярваше в метафизиката. Всъщност получил книгата от майка си. Той се заинтересувал от посланията на Крион, тъй като твърденията в от първите ченълинги пасвали с математическата логика, която той бил открил и се опитвал да докаже в математическата общност. Джеймс пишеше: "Как е възможно подобни прецизни твърдения да са направени от човешки източник, ако няма предишен логически модел, върху който да се градят? Ченълингите просто не предполагат човешки източник. Това е трудна, ако не невъзможно концепция за един реалист!"

Отговорих на въпросите му, доколкото можах (без да разбирам нищо от математика), и двамата започнахме да си кореспондираме. Всяка писмо ставаше все по-забавно, тъй като Джеймс се задълбочаваше в основните въпроси за вселената посредством геометрията и математиката. Във всеки мой отговор той намираше нещо интересно, същото се отнасяше и за мен. Усещах, че дружбата ни прераства в класическата "странна двойка". Той намираше моята логика за освежаваща в една област, където тя по принцип не се използва, а аз намирах идеите му за удивително метафизични (макар да не му го казвах, понеже бях сигурен, че ще го обидя).

Джеймс ще ви каже, че не е математик с класическо образование. (Слава Богу!) Иначе едва ли щеше да е толкова отворен към духовните аспекти на нещата. Той определя себе си като математик аматьор. Държа да информирам читателите, че това поставя господин Уот в редиците на други аматьори като Франсоа Виет (бащата на криитологията и използването на точката на десетичната дроб), Джон Непер (изнамерил логаритмите), Айзък Азимов, Евклид, Архимед и Аполоний Пергски... уф! А как си изкарва прехраната? Той е художник-илюстратор, специализирал в архитектурата. Това обяснява любовта му към геометрията.

Веднага ми стана ясно, че имам работа с голям математик, надарен с целенасоченост и духовно търсене. Това търсене не беше насочено към Ню Ейдж, както мнозина си мислят, а подчертано духовно и метафизично (по мое определение). Джеймс използва интелекта и интелигентността си в една много логична наука (математиката и геометрията), за да свърже духовните истини на живота. Безкрайно го уважавам за това. Каква мисия!

Уот описва себе си като човек от типа "само фактите, моля". Чувства се по-уютно в математиката и логиката, отколкото в темата за ченълинга. Според него обектът на изучаването е "верен", "неверен" или "неопределен". Предполагам, че затова го харесвам толкова много - аз споделям същото мнение!

След ченълинга на Крион за математиката и науката, който току-що прочетохте, аз се свързах с Джеймс и му предадох посланията на Крион за нашата математическа система, като го помолих да напише каквото иска в опровержение... или потвърждение. Освен това проявявах интерес към концепциите на Джеймс за нашата математическа система, които оставаха незабелязани от традиционната математическа общност... а те имат духовни корелации!

Тъй като в хода на нашата кореспонденция ние никога не сме се опитвали да се убеждаваме взаимно в правил ността на доктрините си и тъй като взаимно уважаваме търсенията си... стигнахме до решения. Така че имам честта да ви представя материала на господин Уот като ортодоксален математик, който отговаря на посланията на Крион, Двамата работихме заедно няколко месеца, като междувременно Джеймс се убеждаваше все повече в реалното съществуване на Крион: от мате-матическите намеци, които му даваше!.

Вече ви предупредих, че се задават глави с математика, до които най-накрая стигнахме. Призовавам дори най-върлите противници на числата на прегледат думите на Джеймс и да прескочат изчисленията, ако искат. Възможно е да гледате нещо (дори да не го разбирате), което да бъде от огромно значение в бъдеще за науката. Тогава ще разберете смисъла на моето познанство с Джеймс и неговия материал.

Онези от вас, които се интересуват от неговото мнение за 9944, могат да прегледат и кратката дискусия и някои допълнителни интересни коментари. Ако някой от вас иска допълнителни числени и геометрични подробности за работата на Джеймс, можете да пишете на посочения адрес, а аз ще предам писмата ви на господин Уот. Само напишете на плика "На вниманието на Джеймс Уот".

Най-забавно ми стана, когато Джеймс завърши тази статия. В последния възможен момент преди книгата да отиде в печатницата, той реши, че е открил едно от най-убедителните доказателства за дванайсетичната система, като всичко се върти около простите числа. Двамата с Джеймс благодарим на Крион за всички 'намеци".

Рейтинг:

Отзиви

Мирослав Йонев
Тоест 37се тълкува като ... триединния Бог ви приканва към неговата почивка за която пише в Библията
Мирослав Йонев
37.... тройката е символ и показва Триединството на Бог..а седмицата показва идването на почивката от Бог която е обещал на тези които Му вярват истински
Анонимен
Това е числото на дявола
Анонимен
много съм любопитен как господин Джеймс Д. Уот би направил всичките си пресмятания в даванадесетична система?
Анонимен
Исус е "починал" на 37г.
Виж още отзиви
Коментирай
loading...