Назад до Питта конституция

Питта конституция

  1. Питта конституция
  2. Психологическа природа на Питта
  3. Сексуалност на Питта
  4. Кариера на Питта
  5. Сезонна и всекидневна дейност на Питта
  6. Външност на Питта

Психологическа природа на Питта

„Блясъкът на бушуващ огнен дракон в града на сияйните скъпоценни камъни - такава е природата на Питта."

Питта е под влиянието на огнения елемент, динамичната сила на сънищата на Вселената. Питта прониква в менталното тяло. Овенът, носителят на огнения бог, който се спуска напред с огромна енергия, представлява динамичните и космически сили на слънцето. Нейните представители са благословени с мощна слънчева енергия, която намира своето отражение в благородния им интелект и присъствие. Както и при другите доши, развиващата се Питта постепенно достига истинския си характер и по този начин - различни степени на самоосъзнаване.

Нейните представители искат лъвския пай и обикновено го получават. Тези беснеещи огнени дракони оставят дълги обгорели пътеки след себе си, докато препускат напред с типичната си овенска мощ. Огнената им енергия е представена от третата чакра, манипура. Санскритският термин, който се превежда като „бляскавият дом на скъпоценни камъни", е идеално описание на Питта енергията. Този тип е уникален, тъй като и физиологичният, и психологическият му центрове са разположени в централната област, или слънчевия сплит на тялото.

Енергичност, амбициозност и агресивност са основните качества на Питта. Родени от излъчващата се от Вселената енергия, нейните представители превръщат идеите в реалност. Нашият потенциал за космическа любов и мечти в крайна сметка става възможен посредством божествения космически огън. Огнената енергия е проникната от далновидност и дава способност за голяма прозорливост. Този огън е теджас и той е движещата енергия в милиардите атоми във Вселената.

Обърнатият триъгълник, разположен в десетолистния лотос на манипура третата чакра, е звукът РАМ, като „м" се произнася носово. Носителят на тази мантра е овенът, който пренася също така и Агни, огнения бог.

Огънят има триъгълна форма и яркочервен цвят. Казва се, че между ануса и сърцето лежи областта на огъня. Докато пренасят дъха през нея и наум поддържат сричката „Ра", представителите на този тип би трябвало да медитират върху Рудра, Бога на Юга. Като главно божество на манипура чакра, Рудра унищожава злите сили във Вселената. Представете си кристалното му синьо тяло, намазано със свещена пепел и седнало върху тигрова кожа. Визуализирайте го усмихнато, насочило към вас трите си очи, готово да изпълни най-съкровените ви желания. Рудра контролира свирепите тигри на ума.

Питта е катализиращата сила, която държи в шах и Вата, и Кафа. Нейните представители се радват по естествен пътна абсолютен контрол над всякакви ситуации. Надарени с овенска мощ за постигане на успех, те са блестящи и способни да се съсредоточават без разсейване върху настоящата си задача. Изпълнени със слънчева сила, хората от този тип впечатляват със своите постижения. Както и при другите типове, нивото на съвършенство е различно при различните индивиди. На всеки един прекрасно настроен овен се пада по една овца, която се крие в храстите. Питта съществува в небесен план, което означава ментално равновесие.

Тези хора губят много бързо контрол. Трябва да полагат доста усилия, за да не забравят, че и други човешки същества - по-точно Вати и Кафи - също населяват планетата. Да обуздаеш една Питта е равносилно да овладееш горски пожар. Но именно тази воля е отговорна за гигантските скокове на човечеството в областта на науката и техниката. (Обратната страна на монетата естествено е настоящата промишлена преситеност на земята.) Амбицията и силата са запазена марка за Питта, Докато Вата има нужда да обърне малко по-голямо внимание на силата на своето его, Питта трябва да понамали прекалено разраслото се „Аз". Не забравяйте, нейни представители, не е нужно да се доказвате като централна и катализираща сила във взаимодействието между различните типове Питта е манипура - централна ос на проявлението. Тази роля и е определена от създателя; всеки носи знака на своя кармичен принос - не е необходимо да се обясняват бляскавите планове на супер Архитекта. Това е най-значимият урок, който трябва да научат всички Питти. Манипура управлява ранното юношество. За нейните представители е естествено на стартовата линия да бъдат червенокоси, сприхави и необуздани. Но е наложително по някое време на маратона да намалят темпото и да обърнат внимание на всичките му аспекти. Централната ос не може да съществува сама. Има нужда от предна и тилна част, съответно - от Вата и Кафа, за да изпълни благородната си съдба.

Вниманието и уважението към другите е главният въпрос, който всяка Питта не би трябвало да изпуска от съзнанието си. Това би поукротявало от време на време драконовия им огън, но ще й даде възможност и за размисъл.

Най-дълбоката природа на Питта е пътеката на карма. Бхагавадгита учи, че кармата не може да се изпълни без дхарма. Представителите на третата чакра обслужват най-високия потенциал на всички човешки същества. Бляскавият им ум е способен да обхване най-дълбоките познания за аза, когато успеят да дисциплинират своите крайности, слабости и арогантност. Те имат най-голяма способност за саттвично съзнание - съзнание, освободено от оковите на битието, съзнание в хармония с Вселената, съзнание, постигнало равновесие. Обичайна грешка за динамичната Питта е схващането, че материалните придобивки са апогей на успеха. Под този буен огън се крие скъпоценен камък, охлаждан от собствения си блясък. Когато събори бариерата на собственото си егоистично его, Питта ще започне да открива към какво всъщност си струва да се стреми.

Рейтинг:
5.0/5 на базата на 2 оценки

Свързани продукти

ЕТЕРИЧНО МАСЛО ТАМЯН 10 мл., СТИКС НАТЮРКОЗМЕТИК
53.10
лв
47.79
лв
Промоция -10% Изненада при поръчка над 60 лв.

Отзиви

Розалия
Не се видях в нито един от типовете, описани като мои. Все пак Ви благодаря!
Коментирай
loading...