Назад до Вата конституция

Вата конституция

  1. Вата конституция
  2. Психологическа природа на Вата
  3. Сексуалност на Вата
  4. Кариера на Вата
  5. Сезонна и всекидневна дейност на Вата
  6. Външност на Вата

Сезонна и всекидневна дейност на Вата

Сезонът на Вата е есента и именно тогава възникват повечето от нейните затруднения. За нея е важно да се подготвя ежегодно за спокоен есенен сезон, в който да си отделя малко повече внимание. Времето през денонощието, когато вата енергия с най-активна, е между 2.00 и 6.00 часа. В ранните утринни часове нейните представи тели стават неспокойни и губят съня си. Те трябва редовно да изпълняват пранаяма и релаксация преди лягане. Най-разумно за тях е да си лягат рано, за да см осигурят достатъчно сън преди началото на ранните утринни часове. При възможност е добре да дремнат между 2 и 4 часа следобед, тъй като в този период енергията им се разпръсква. Ако това не може да стане, Вата трябва поне да олекотява максимално програмата си по това време и да сведе до минимум всякакви активни занимания. В резултат влиянието на анахата и вишуддха, представителите на този тип нощем спят четири до шест часа, главно на лявата страна.

За Вата е най-добре да си осигурява три пълноценни хранения дневно, като започва с ранна закуска в 7 часа, обяд в 12, следобедна закуска в 4 и пълна вечеря в 6. Идеалното време за лягане е 10.

Най-значимата садхана за нейните представители е поддържането на стабилен дневен режим, който включва няколко часа за размисъл, следобеден сън и грижи за тялото и ума Вата няма нужда от интензивни физически занимания. Те би трябвало да се сведат до несилови натоварвания като йогийски асани, до-ин, тай чи, леки разходки, кигонг, бавно плуване в някои случаи бягане, и голф.

Рейтинг:

Свързани продукти

СОРИОН КРЕМ ПРИ СУХА, СЪРБЯЩА И ЛЮЩЕЩА СЕ КОЖА -  50 гр.
40.87
лв
Изненада при поръчка над 60 лв.

Отзиви

Дара
Аз останах, поразена! Дори аз самата не бих могла толкова точно да се опиша. А неточностите ще отнеса към факта, че съм 40 % Вата.
Много точно описание, багодаря!
Отговаря от части, защото никой човек не е 100 една или друга доша. Всеки има от трите типа, като един или два са преобладаващи!
Анонимен
neshto ne otgovaria
Анонимен
polovinata vqrno no dr ne
Коментирай
loading...